5 MMM-favorieten in De Standaard

Dit artikel verscheen vandaag op de website van De Standaard.

De vijf favoriete aandelen van Pierre Huylenbroeck, uitgever van Mister Market Magazine.

Let op voor eenmalige beurstips. Hieronder vindt u vijf van mijn huidige favoriete aandelen. Dat kan morgen anders zijn, je weet nooit wat er in de toekomst mee kan gebeuren. Daarom is een continue begeleiding cruciaal. Deze vijf aandelen zitten in onze portefeuille die de abonnees van Mister Market Magazine op de voet kunnen volgen. De portefeuille haalde in de voorbije twaalf maanden een rendement van 26,1 procent.

1. Texaf

Texaf is een Belgische holding die voor 100% actief is in Congo. Het aandeel kabbelde in de voorbije twee jaar tussen 30 en 34 euro. Vorige week doorbrak het de weerstand van 35€. Er zit meer in. Het aandeel wordt tijdelijk tegengehouden door de schrijnende politieke en economische situatie in het thuisland. Carrigrès, de zandsteengroeve van Texaf, heeft dan wel een Congolees marktaandeel van 40%, maar als de economie er op apegapen ligt en er nauwelijks nog infrastructuurwerken worden uitgevoerd, hakt dat hoe dan ook zwaar in op de omzet: minus 33% in 2016 en minder dan de helft in vergelijking met 2010. Het voordeel van dit nadeel: het financieel relatief sterke Carrigrès versterkt zijn positie omdat concurrenten verzwakken.
De drie keer grotere vastgoedpoot van Texaf heeft al bij al weinig last van de crisis, omdat de toplocatie veilig afgesloten is van mogelijk straatgeweld. Ook hier zit potentieel, met nog ruim 100 hectare te ontwikkelen gronden vlakbij of in het centrum van Kinshasa.
Afrika is de economische groeiregio van de volgende 20 jaar, wordt gezegd. Zodra de politieke strubbelingen van de baan zijn, kan Congo daarbij een voortrekkersrol spelen. Het in Congo uitstekend geplaatste Texaf kan dan met volle teugen genieten. En ondanks de exotisch werkterrein is de holding een toonbeeld van gestage dividendengroei: voor het tiende jaar op rij met 20%. Er is ruimte om die lijn nog eens tien jaar door te trekken.

2. Compagnie des Alpes

Op kousenvoeten trippelt het aandeel richting 20€. Eens voorbij die kaap zou het wel eens snel naar 30€ kunnen springen. Beleggers wachten immers af, nu enkele maanden geleden bekend werd dat Compagnie des Alpes (CDA) met enkele externe partijen onderhandelt om in het kapitaal te stappen. Met name het Chinese Fosun, de eigenaar van Club Med, wordt vernoemd.
CDA is al actief China. De Fransen adviseren Thaiwoo Ski Resort om in de buurt van de Chinese Muur ter grootte van een Belgische provincie een skigebied maken die tot de wereldtop moet behoren – in 2022 worden daar immers de Winterspelen georganiseerd. Het potentieel is immens. Amper 0,5% van de Chinezen skiet (in tegenstelling tot 15% der Fransen). Mede dankzij de nakende Winterspelen zullen er ongetwijfeld tientallen miljoenen Chinese skiërs bijkomen. President Xi Jinping maakt alvast 11 miljard dollar vrij om zijn volk op de latten te krijgen.
CDA zal voortdurend met een delegatie adviseurs ter plaatse zijn, ook voor de ontwikkeling van zomeractiviteiten. Dit wordt dus een interessante extra inkomstenbron. Vorige maand tekende CDA trouwens een eender contract met de Turkse skifederatie. Ook Turkije heeft een geweldig skipotentieel (60% van het land is bergachtig) dat nog ontwikkeld moet worden. Kortom, CDA, dat al begeleidingscontracten heeft in Rusland, Georgië, Japan en Marokko, gaat wereldwijd.

Ook met de andere activiteiten zoekt CDA het buitenland op. Er werden Musées Grévins geopend in Canada, Korea en Tsjechië. Voorts draaien de pretparken (onder meer Walibi en Bellewaerde in België) en de skigebieden zeer goed. En o ja, de boekwaarde ligt ruim 50% boven de beurswaarde.

3. Ablynx

De biotechgroep had recentelijk wat pech. Rijke partner AbbVie haakte af voor de ontwikkeling van het reumamedicijn, een Belgisch concurrent beweerde een beter middel te hebben ter bestrijding van het longvirus,… Allemaal niet bevorderlijk voor de beurskoers, die bijna 30% onder zijn piek van eind 2015 blijft aanmodderen.

Het potentieel is er nochtans. Het zit met name in de unieke structuur van lamabloed die de basis kan zijn voor tientallen geneesmiddelen die een hele waaier van ziektes bestrijden. Ablynx leidt de ontwikkeling van al die beloftevolle medicijnen en heeft daarom verschillende farmareuzen als partner. Voorts heeft deze Gentse parel ruim voldoende cash om nog een hele poos nieuwe potentiële blockbusters te ontwikkelen.

Ablynx is biotech en dus meer dan gemiddeld beweeglijk. Geef een dergelijk aandeel dus een beperkte plaats in uw portefeuille, niet meer dan 10%.

4. Solvay

Solvay publiceerde goede jaarcijfers, maar formuleerde voorzichtige verwachtingen. Dat laatste was koren op de molen van de opvallend grote delegatie sceptische buitenlandse analisten die Solvay kennelijk graag op hun verkooplijst zetten. Ons niet gelaten. Het laat beleggers die Solvay nog niet hebben toe rond 110€ per aandeel toch nog te kunnen instappen.
Solvay wordt al jaren met heel wat scepsis voor het licht gehouden. Te veel, vind ik. De groep kan vanaf dit jaar oogsten in verschillende divisies, van de vederlichte grondstoffen voor vliegtuigmaterialen over waterstofperoxide in China en Saudi-Arabië tot chemicaliën voor Amerikaanse olieboringen en grondstoffen voor smartphones. Voorts dalen de schulden en stijgt de vrije cashflow. Kortom, die 150€ per aandeel moet haalbaar zijn.

5. Recticel

‘Na de vijf magere jaren is het nu tijd voor de vijf vette jaren’. Het is niet dat CEO Olivier Chapelle het ons vorig jaar niet gezegd heeft: tijd om te oogsten. Dus voor de belegger: tijd om in te stappen.

Vandaag noteert het aandeel comfortabel boven de 7€, maar wij verwachten een verdere klim. De jaarresultaten waren excellent. Alles ging mooi hoger, behalve de schulden en de kosten. Ook de autodivisie liet zich van haar mooiste kant zien. Dat is belangrijk, want Recticel wil deze afdeling tegen een mooie prijs verkopen om voluit in te zetten op isolatie. Gezien de almaar strenger wordende milieuvereisten is dat een groeimarkt.

De toekomst is zonnig. Recticel verwacht een verdere omzetstijging en tegelijk een verdere productiviteitsstijging. Dat is dus een winststijging in het kwadraat.

Posted on 20 maart 2017 at 13:36

Tags: , , , ,

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.