Buffett ‘scuttlebutt’ bij achterkleinkinderen voor miljardeninvestering

Berkshire Hathaway, de nogal grote holding van Warren Buffett, heeft haar belang in Apple opgetrokken tot 133 miljoen aandelen. Marktwaarde: 18,2 miljard dollar. Dat is dus al meer dan Buffetts legendarische 9,3%-belang in Coca-Cola.

Waarom investeerde de technofoob zoveel in dit technoaandeel bij uitstek?

Buffett zelf deed zijn uitleg live op CNBC, op onweerstaanbaar Buffettiaanse wijze. De 86-jarige Buffett legde het zo uit: ‘Omdat er nog een grote niet aangeboorde markt van 86-jarigen bestaat die het product nog niet hebben. Serieus: ik hanteerde gewoon de scuttlebutt-methode van Phil Fisher, een van mijn leermeesters (herlees ons interview met Fisher in n°51!, red). Het komt erop neer zoveel mogelijk gebruikers van het product vragen te stellen. Nu en dan ga ik met mijn achterkleinkinderen en hun vrienden een ijsje eten. Die hebben allemaal een iPhone. Ik vraag hen dan wat ze ermee doen, of ze zonder kunnen leven, voor welk ander product ze bereid zouden zijn het in te ruilen, enzovoort… De mate waarin de jeugd zijn leven op de iPhone afstemt is enorm. En als ze het moeten vervangen, zullen ze bijna zeker opnieuw een iPhone kopen. Ik bedoel, hun foto’s staan erop.

Zo ziet u maar: ‘s werelds beste belegger baseert een investering van ruim 10 miljard op de opmerkingen van zijn achterkleinkinderen.

Buffett beweert dat hij nog steeds technofoob is, maar tegelijk dweept hij met de gewone gebruiksproducten die het meest bij de consument blijven plakken. Daarom Apple. Omaha’s Wijze benadrukt overigens dat hij nu geen aandelen meer bijkoopt. Hij kocht tot 120 dollar, nu vindt hij de aandelen te duur.

Maar verkopen, daar denkt hij niet aan, zolang zijn in hun iPhone verdiepte achterkleinkinderen enkel aandacht voor hun opoe hebben als hij zijn portefeuille voor een nieuw ijsje bovenhaalt.

Posted on 1 maart 2017 at 10:44

Tags: ,

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.