Clash der Conglomeraten 2021: de vijf finalisten

Beste lezers,

Jullie waren met 49 om tijdens het mooie weekendweer de moeite te doen om te wikken en wegen welke conglomeraten een finaleplaats verdienen. Hartelijk dank daarvoor, dat waarderen we danig!

De resultaten ziet u hieronder. De eerste twee matchen waren ware thrillers, de volgende drie brachten een duidelijke winnaar. De vijf laureaten worden nu voorgeschoteld aan een expertenpanel, dat voor het volgende Mister Market Magazine n°175 de laureaat van de Clash der Conglomeraten aanduidt.

Wie volgt Brederode op? Welke twee holdings nemen we naast Brederode en Prosus op in onze speciale Clash der Conglomeraten-korf?

De keuze is nog beperkt tot de vijf namen in het vet:

 

Luxempart (Luxemburg) – Investor (Zweden): 23-22

HAL Trust (Nederland) – GBL (België): 20-23

Reliance (India) – Tencent (China): 12-34

Berkshire Hathaway (VS) – Wendel (Frankrijk): 34-8

Aker (Noorwegen) – AVI Global (VK): 15-31

Posted on 21 juni 2021 at 08:31

4 reacties

Comments (4)

 1. Dirk

  21 juni 2021 at 15:13

  AVI Global & Tencent

 2. Thomas Wielfaert

  23 juni 2021 at 13:48

  Luxempart

 3. Philippe Giorgino

  9 juli 2021 at 12:35

  Hallo Pierre, MMM-ers,

  Leuke oefening, die clash der conglomeraten!

  Ik wou hier graag op reageren en meer bepaald over de analisten-score die Tecent krijgt (bvb tov Berkshire). Ik stel me vragen bij de terughoudendheid rond de Chinese Big Tech en wil graag jullie mening hierover horen.

  Het is duidelijk dat de inmenging van de Chinese overheid een zeker risico inhoudt, maar ik vraag me af of dat risico niet wordt overschat en of het wel terecht is om Tencent daarom “onderaan het favorieten-lijst te laten bengelen” (om het met de woorden van Serge Mampeay te zeggen – niks tegen Serge uiteraard!).

  Is dit niet de uitgelezen koopgelegenheid voor bedrijven als Tencent, Alibaba, …? De lange termijn fundamentals staan toch nog steeds als een huis? Ik ben geen China-kenner, maar is het wel zo verkeerd wat de overheid daar doet? Ok er wordt wel eens een boete opgelegd, maar wat is een paar miljard cash voor een bedrijf als Alibaba? Zolang ze hun business gewoon mogen verderzetten is er toch niets aan de hand? Eind 2018 heeft de Chinese overheid ook al wel eens een ban gedaan van Tencent games/apps in app stores (of iets in die trend). Toen noteerde Tencent 300 HKD … sindsdien is de koers meer dan verdubbeld en de groei houdt vooralsnog aan …

  Verder is China bij de start van de rebound van de economie direct begonnen met het terugschroeven van de stimuli op de financiële markten; terwijl de VS nog altijd aan een hoog tempo doorgaat. Zorgt dit niet juist voor een overwaardering op de VS-markten en een onderwaardering op de China-markt?

  Wat denken jullie?

  Mvg,
  Philippe

 4. Vincent Van den Broeck

  27 juli 2021 at 12:06

  Pierre, wat te denken over de Tencent nu? Paniekreactie en dus koopmoment? Of is de kans dat de overheid zich nog meer gaat mengen met tech groot en dus beter dichter bij huis blijven?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.