Jan Longeval schrijft boek over beurs en beleggen

De bekende financieel expert Jan Longeval, tevens één van de eerste beursmeesters van Mister Market Magazine, heeft een boeiend en onthullend boek geschreven over beleggen, ‘God dobbelt niet op de beurs‘, vertrekkend vanuit twee belangrijke vaststellingen:

 1. In deze tijden van extreem lage rente en in het vooruitzicht van de vergrijzing, is goed beleggen meer dan ooit noodzakelijk om je levensstandaard op peil te houden.
 2. De meeste beleggers kijken echter aan tegen dramatische slechte beleggingsprestaties omdat ze de wetten en de regels van de financiële markten niet kennen.

Longeval legt in zijn boek die wetten en regels op onnavolgbare wijze bloot.

Het boek ligt pas eind deze maand in de winkels, maar ik had het geluk het te mogen nalezen alvorens het naar de drukker ging. Ik kan het dan ook met een gerust hart aanbevelen en beamen wat op de achterflap te lezen valt:

Op een magistrale manier weeft Jan Longeval wetenschap, filosofie, psychologie, neurologie, economie en praktische beurskennis in elkaar. Hij komt daarbij niet alleen tot wonderlijke inzichten over de beurs, maar ook over de wereld. Zo is er een opmerkelijk verband tussen het dansen van stofdeeltjes in een zonnestraal, de beweging van stuifmeel in een kolf water, de turbulentie in de atmosfeer, schoencomputers in een casino en de koersbewegingen op de beurs. Zandlawines, aardbevingen en beurscrashes hebben meer gemeen dan je zou denken. De vorming van een embryo en de werking van een mierenkolonie helpen je te begrijpen hoe je de beurs moet bespelen. 

Laat je meeslepen door dit fascinerende boek dat je helpt om beter te beleggen om beter te leven.’

In Mister Market Magazine n°122 van 4 april zal een interview met de auteur te lezen zijn.

U kunt vanaf vandaag via deze weg het boek kopen met een korting van 5€. U betaalt 23,5€ in plaats van de winkelprijs van 28,5€ (houd wel rekening met 3€ verzendkosten).

De procedure is simpel.

Surf naar https://www.skribis.be/nl/god-dobbelt-niet-op-de-beurs.html

 • Voeg het boek toe aan je winkelwagentje
 • Ga door naar de kassa
 • Vul al uw gegevens in
 • Kies de betaalmethode  en voer de kortingscode in het daartoe bestemde veld in – die code kunt u verkrijgen via een eenvoudig mailtje naar [email protected]
 • Plaats uw bestelling

‘God dobbelt niet op de beurs’ is ook verkrijgbaar als ebook (mobi en epub formaat) via volgende links:

https://www.skribis.be/nl/god-dobbelt-niet-mobi.html

https://www.skribis.be/nl/god-dobbelt-niet-epub.html

Posted on 13 maart 2019 at 13:54

Tags:

6 reacties

Comments (6)

 1. Dirk Van den Bergh

  13 maart 2019 at 22:03

  Voila, onder het motto “je weet nooit genoeg” , besteld om te lezen op een regenachtige Belgische regendag…

 2. Dirk Van den Bergh

  13 maart 2019 at 22:05

  Correctie: moet regenachtige Belgische lentedag zijn

 3. Robert Vanden Berghe

  16 maart 2019 at 14:55

  Net besteld, ik ben benieuwd. Je mag dan nog zo goed geschoold zijn, er valt uit de ideeën en ervaringen van anderen steeds wat te leren.

 4. Kurt Van Gucht

  31 maart 2019 at 10:18

  Lap,boek diagonaal gelezen(zeker grondiger zinnens).We kunnen beter stoppen met individuele aandelen te kopen wat niet wil zeggen stoppen met beleggen!

  1. Dirk Van den Bergh

   5 april 2019 at 16:54

   Ik ben nog bezig met lezen, maar voorlopig onthoud ik daarnaast ook dat zich beperken tot Europa, of een deel daarvan, ook het rendement kan beperken — Zanna doet dit wel. Ik vermoed dat dit is omdat met een goede selectie van aandelen ook iets te verdienen is, zoals zij al jaren bewijst. Maar hebben wij als werkende mens daar wel de tijd en kennis wel voor?

 5. Dirk Van den Bergh

  14 april 2019 at 08:52

  Door spijtige omstandigheden had ik veel tijd om dit prachtig boek traag te lezen, tijd die ik nodig had want het was bij momenten best moeilijk. Maar zelden zo genoten van en gelachen met een boek dat zich niet beperkt tot de beurswereld, maar ook psychologie en fysica benadert. Ik heb genoten en geleerd : ik ga de informatie uit dit boek verwerken en gebruiken en nog een 2de keer dit boek lezen: ik wil zeker niets gemist hebben…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.