Milo de hondstrouwe Colruyt-aandeelhouder

Mijn zoon Milo kocht 6,5 jaar geleden van zijn eigen spaarcentjes 20 aandelen Colruyt, met de bedoeling ze nooit te verkopen. Hij was toen negen jaar oud. Hij heeft de aandelen nog steeds, dat spreekt voor zich. Als Hallenaar en kameraad van een Colruyt-telg heeft hij een automatische voorkeur voor de Halse retailer.

Blijkbaar heeft Colruyt de gewoonte zijn trouwe aandeelhouders te belonen. Of toch de twee rijksten: Korys, de holding van de familie Colruyt, en Sofina, al ruim 40 jaar lang een vaste aandeelhouder. Ze krijgen in totaal 3,8 miljoen euro extra bovenop het dividend, meldt De Tijd, die het nieuws uit de bijeenroeping voor de algemene vergadering haalde.

Milo krijgt die extra winstuitkering niet, ook al is hij even hondstrouw als de twee begunstigden. Als mede-eigenaar ziet hij bovendien 3,8 miljoen uit het bedrijf sijpelen dat dus niet voor toekomstige groei kan worden ingezet, zonder dat hij daar iets over te zeggen heeft. Onder ons, eerlijk gezegd: eigenlijk ziet hij het niet. Uit plaatsvervangende schroom ben ik niet zinnens het hem te vertellen.

Want ook al is 3,8 miljoen niet meer dan wat wisselgeld voor het uiterst vermogende Colruyt-imperium en zal dat de waarde van Milo’s 20 Colruyt-aandelen dus geenszins beïnvloeden, geeft dit extraatje voor de ‘inner circle’ een wrange bijsmaak. Allicht omdat net die voor die inner circle 3,8 miljoen óók wisselgeld is.

Posted on 30 augustus 2017 at 10:12

Tags:

4 reacties

Comments (4)

  1. peter bassens

    30 augustus 2017 at 17:08

    Wie schreef er weer ; ” De beurs is er niet voor u. “?

  2. Wim V

    31 augustus 2017 at 08:27

    Een (principiële) reden om niet in Colruyt te beleggen?

  3. Joeri Noreille

    31 augustus 2017 at 10:19

    Dit gebeurt ook bij Delhaize hoor. Gisteren 3 eurocent teveel aan wisselgeld teruggekregen aan de kassa. Gelukkig ben ik een trouwe klant

  4. Marc Praet

    31 augustus 2017 at 16:47

    Ook ik ben reeds heel lang aandeelhouder van Colruyt, net zoals mijn ouders waren. Het is door de jaren heen altijd een heel goed (huisvader)aandeel geweest, met een goed dividend. Bij mijn weten, is het bedrijf altijd heel goed bestuurd geweest. Eind 2011 heb ik er nog (bij)gekocht aan zowat de helft van de waarde nu. Waren alle aandelen maar zo…
    Zelf spreek ik regelmatig met mijn kinderen over aandelen, over “het goede en het kwade”, want zo krijgen ze (voortschrijdend) inzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.