MMM n°194 van 13 april 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Interview met Stefanie Huybrechts, 23 jaar, fan van FIRE (Financial Independence, Retire Early), van factorbeleggen, van Monet Carlo, van Warren Buffett en van Goals-Based Investing. Wat is dat allemaal? Wat drijft jonge beleggers als zij? In elk geval niet: ‘hoe hoger mijn rendement, hoe beter‘.

We staan voor een verlengde periode van hoge inflatie en hogere rentetarieven. Hoe schatten we de risico’s in? Hoe wapenen we ons?

Eigen onderzoek: koop de 10 aandelen die in de voorbije twaalf maanden het best hebben gepresteerd. We doen dat nu al vier jaar lang, en telkens klopt dat tiental hoogvliegers het beursgemiddelde. De besten van het recente verleden blijven dus puik presteren. We lanceren prompt voor de vijfde keer een korfje van uitverkorenen.

Vorig jaar stelden we een mandje samen met 10 Europese primussen inzake duurzaamheid (ESG). Hoe hebben ze op de beurs gepresteerd?

Zanna’s vriend reed met een huurwagen en werd bedrogen. Om nog maar eens te benadrukken: wees eigenaar! Koop dus aandelen.

We scannen, zoals elk jaar, alle rentetarieven ter wereld. Amaai, die zijn fameus gestegen in het voorbije jaar!

We bespreken onder meer Etex, Euronav, Mithra, Aperam, KBC Ancora, Aliaxis en Argenx.

En we doen iets met snooker.

 

Posted on 31 maart 2022 at 17:28

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.