MMM n°197 van 2 juni 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Met een speciale focus op een wel zeer actueel fenomeen van nochtans precies 100 jaar oud. Velen zijn het vergeten, maar anno 2022 is het zéér nuttig op de hoogte te zijn… Enig idee wat het is?

Een trucje om in één oogopslag te zien of een onderneming waarde kan creëren: de ‘Regel van 40‘: stijgt de omzet met minstens 20% en is de operationele marge minstens 20%? Goed teken! Wij vonden vijf Belgische bedrijven die aan dit criterium voldoen. We geven hier alvast één naam: Melexis.

De beurszomer staat voor de deur. Welk soort zomer wordt het: die van 2008 (-24,3%) of van 2009 (+22,3%)?

Onze FANAAT-gang, hoe gaat het daar nog mee? Sinds 2017 spreken we niet over de ‘FANG’-aandelen (Facebook, Apple, Netflix, Google), maar FANAAT (met Amazon en Tesla erbij). We bekijken tevens de prestaties van ‘extrafanaten’ Microsoft, Alibaba en Tencent. En van het buitenbeentje met de ‘b’ van bitcoin.

Over Microsoft geschreven: welke onderneming zal volgens u de grootste zijn in 2027? We vroegen u hetzelfde vijf jaar geleden, met het aangepaste jaartal: ‘welk bedrijf zal het grootste zijn in 2022?‘ We vergelijken uw voorspellingen met de realiteit.

In welke Belgische holding zou Zanna vandaag het liefst beleggen? In welke liefst niet? We geven haar top11, van Sofina tot Floridienne (of is het van GBL tot Brederode?).

Zanna doet een Swensje. Volgens de aanwijzingen van de legendartische belegger David Swensen deed Zanna wereldwijd aan activaspreiding via ETF’s. Welke zijn dat? En welke return realiseerde ze ermee na 1 jaar?

We hebben het Monopoly, het populairste bordspel aller tijden. Wist u dat het aanvankelijk een antimonopolyspel was?

We vernoemen onder meer Colruyt, GBL, Sofina, Xior, Euronav, EVS, Gimv, VGP, en Agfa-Gevaert.

 

 

 

Posted on 20 mei 2022 at 07:27

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.