MMM n°198 van 16 juni 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

** De malaise op de beurzen. We geven er ruim aandacht aan, op pagina’s 1, 2 en 11. Met tips, meningen en concrete adviezen voor de komende maanden. En met als rode draad, het inzicht dat we dezer weken allemaal wel beamen: op de beurs is niet het brein het belangrijkste orgaan, maar de maag.

** De kwestie van de wereldreis.

Vier jaar geleden, in n°101, legde ik 20 beursexperts de volgende kwestie voor: In de zomer van 2022, na de publicatie van n°200, wil ik een wereldreis maken. Ik heb 10.000 euro, maar zo’n reis, met 2 personen, zal me 20.000 euro kosten. Hoe haal ik tijdig dat vooropgestelde budget, zonder mijn initieel bedrag te verliezen? Anders gezegd: op welke manier poog ik mijn inzet te verdubbelen zonder er iets van te verliezen?

Onder meer Koen De Leus, Guy Sips, Marc Leyder, Peter Vanden Houte, Pascal Paepen, Kurt Vansteeland, Kristoff Van Houte, Gert Bakelants, Geert Van Herck, Philippe Gijsels, Sven Sterckx, Jan Longeval en Serge Mampaey bogen zich over het vraagstuk en formuleerden hun antwoorden.

Eén van de twintig haalde de haast onbereikbaar geachte kaap van 20.000. Wie? En wat raadt deze beursmeester aan voor de zomer van 2026?

Zanna werd vier jaar geleden niet bevraagd, maar mag nu haar strategie ontvouwen. Het wordt een drietrapsraket, met hoog risico, opportunistische veiligheid, aandelen en opties.

** We kunnen beter toekomstige verliezers spotten dan toekomstige winnaars. Dat blijkt uit een onderzoek rond Bel20-aandelen, met als proefkonijnen: jullie.

** SELL! In onze rubriek die nu goed drie jaar loopt, bespreken we een negende aandeel dat we tegen de huidige koersen zouden verkopen. Hoe loopt het met de acht andere ‘sells’?

** Uw keuze. Jullie stemden massaal voor Materialise als ons te dissecteren aandeel van de maand. Wat is onze conclusie?

** We bespreken onder meer Recticel, Sofina, GameStop, TKH Group, Picanol, Mithra, Renewi, Socfinaf, Kinepolis en Colruyt. 

** En Miles Davis.

Posted on 2 juni 2022 at 17:15

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.