MMM n°199 van 30 juni 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Met onder meer een antwoord op de prangende vraag: waarom verkocht Zanna haar favoriete aandeel?

En waarom hebben we het zo moeilijk om een waarde van 200 euro per Sofina-aandeel te aanvaarden, terwijl het amper zes maanden geleden 430 euro waard was?

DEME noteert op de beurs. Wat zou Zanna in de komende weken doen? En wat moet u nu doen, als u voordien CFE-aandelen bezat?

Een interview met John Burr Williams, die ons het gedicht ‘Een koe voor de melk en een aandeel voor zijn dividenden’ schonk, én het dividend discount model. De wiskundige die econoom werd om de crash van 1929, is dan ook de enige echte stamvader van het dividendbeleggen.

Een nieuwe onderzoek, de oude vaststelling: Belgische spaarders malen niet om rendementen op hun spaargeld, ze willen er bovenal niets van verliezen. Dat brengt ons bij het ‘raadsel der raadsels‘: liever een zeker verlies op de spaarrekeningen dan een hoogst waarschijnlijke (maar dus niet 100% zekere) winst op de beurs… waarom toch?

Houd adviesverlagingen in het oog. Een stevig MMM-onderzoek met 159 onderzochte waarnemingen bij Belgische aandelen: 6 maanden nadat een analist zijn advies voor een aandeel heeft verlaagd, presteert dat aandeel significant slechter dan het gemiddelde. En wat na adviesverhogingen?

We bespreken onder meer Mithra, Deme, Umicore, Sofina, Galapagos, Inclusio en Immobel.

Posted on 16 juni 2022 at 17:38

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.