MMM n°205 van 29 september 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

D’Ieteren wint, met vlag en wimpel, de Clash der Conglomeraten. De Brusselse holding met een boon voor de automobiel komt dus in onze CdC-portefeuille, samen met het nummer 2 dit jaar, het Britse AVI Global.

*

Zanna’s boudste voorspelling van het jaar: ze stelt een aandelenkorf van 10 aandelen samen, die volgens haar binnen het jaar een return van 50% kunnen realiseren.

Absurd, denkt u? Overdreven? Kan niet? Noteer dan toch maar dat Zanna één keer eerder een eendere boude voorspelling deed. Dat was in maart 2020. Een jaar nadien noteerde haar korfje van toen een winst van 48,5%…

*

Quizvraagje. Stel dat we in september 2021 voor 38 Belgische aandelen het hoogste en het laagste koersdoel der analisten hadden opgeschreven, in hoeveel procent van de gevallen koersen de aandelen vandaag dan tussen dat hoogste en laagste koersdoel? Dicht bij 100%, denkt u? Dat is een aannemelijke gok. Het resultaat zal u dan ook sterk verwonderen.

*

‘Als de analisten voor een bepaald aandeel ongeveer dezelfde doelkoers voorspellen, is de kans groot dat dat aandeel beter dan gemiddeld presteert. Zijn analisten het daarentegen grondig oneens met elkaar over de toekomstige koersevolutie, pas er dan mee op.’

Dat is de theorie. Klopt dat in de praktijk ook?

*

Welke beurs  presteerde in de afgelopen vijf jaar het best ter wereld? Het is niet die van België, die eindigde op een wel heel bescheiden 30ste plaats. Helemaal laatste: Rusland, tiens.

*

We bespreken de tien markantste aandelen van de quinzaine, de insiders die hun eigen aandelen kochten, en onze favoriet van 7 jaar geleden: Texaf.

*

Hoe meer we weten, hoe meer we weten dat we veel niet weten. Deze beurswijsheid blijkt opnieuw uit een enquête bij beleggers.

*

Hoe zit het met onze wereldbeleggingen via twee trackers? Matig, zéér matig…

*

De twee Billen. Miller en Gross. Allebei werden ze onaantastbaar geacht, allebei gingen ze door de knieën, één van beiden krabbelde recht. We brengen hun verhaal.

*

We hebben het voorts over Umicore, Kinnevik, Nationale Bank, Tencent, Telenet, Xior, Mithra, IBA, WDP, Argenx, UCB en Sofina. En over Marilyn Monroe, Nick Cave, Simon & Garfunkel en Tilda Swinton.

Posted on 15 september 2022 at 17:21

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.