MMM n°207 van 27 oktober 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Haast alle Belgische vastgoedaandelen kregen op hun donder, maar welke zijn volgens onze eigen Waldorf Indicator nu het meest koopwaardig? De éminence grise van MMM vergeleek de evolutie van de beurskoers en de intrinsieke waarde in de afgelopen 2,5 jaar. Net als 2,5 jaar geleden. Toen concludeerde hij dat  zorgvastgoed te duur geworden was, en sommige winkelexperts te zwaar waren afgestraft. Wat concludeert hij nu?
*
De vreemdste der beursgenoteerde vastgoedgroepen is Inclusio, voor wie het sociale belangrijker is dan het kapitale. Hoort dit aandeel dan wel thuis in de tempel van het kapitalisme? We vroegen het aan CEO Marc Brisack, die tevens uitgebreid zijn mening geeft over de nogal tegenvallende maar nog piepjonge beurscarrière van zijn onderneming.
*
Zijn aandelen vandaag koopwaardig? Dat vroegen we dan weer aan Steen Jakobsen, de strateeg van de Deense Saxo Bank. Een van zijn vele antwoorden luidt: 75% van de aandelen is nu spotgoedkoop. Jamaar, welke dan? Lees het in n°207.
*
En wat heeft de Vlaamse volksheld Tijl Uilenspiegel met beleggen te maken? We leggen het uit, en stellen tevens vast: Tijl lacht.
*
Onze jaarlijks onderzoek naar de tarieven van de beursmakelaars: het is verrassend stil op dat front.
*
We geven onze mening over CFE, WDP, Bpost, Barco, Bekaert, Sipef, Ageas, Celyad, Care Property Invest, Solvay en Euronav. En over een boek van Howard Marks. En over een song van Pearl Jam en een film met Peter Sellers.

Posted on 27 oktober 2022 at 16:59

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.