MMM n°208 van 17 november 2022

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Met Zanna’s vernieuwde voetbalploeg. Ahold Delhaize springt naar de subtop der doelwachters. Barco, Van de Velde, Inclusio en Retail Estates promoveren naar het doel. Cofinimmo, Sofina en VGP zijn voor het eerst geen keeper meer. IBA is dan weer voor het eerst verdediger. Exmar en Agfa-Gevaert zijn van hun aanvallersimago af, terwijl Nationale Bank en Materialise voor het eerst aanvaller zijn.

Wat betekent dat allemaal? En wie staat helemaal bovenaan Zanna’s ranglijst van sterkste Belgische ondernemingen, met tegelijk de meest robuuste waarde en de mooiste groeiperspectieven? Het is deze keer niét Ackermans & van Haaren, de laureaat van de drie vorige halfjaren.

En wie bengelt onderaan, en is door de voorzichtige belegger dus best te mijden? Ontdek het allemaal in n°208.

*

In hetzelfde nummer: Zanna’s magische potje. Zanna gebruikt haar eigen ranglijst om er de ‘achtergebleven doelwachters’ uit te filteren. Welke bedrijven zijn kloek en gezond en presteren niettemin relatief slecht op de beurs? Dié moet ze hebben. Ontdek haar vijftal van deze maand, en lees hoe de vorige vijftallen sindsdien hebben gepresteerd.

*

De attractiviteit van spin-offs. Wat is CFE zonder de maritieme kampioen DEME nog waard? Wie wil straks Solvay Deel Twee, als de groep in tweeën wordt gehakt? Wat met Colruyt, als ooit de energiepoot wordt afgesplitst? En waar ligt de rode draad door al deze vragen?

*

Beleggers zijn als kalkoenenvangers. Dat heeft te maken met omgaan met trends, kopen op de piek en verkopen op de bodem. Waarom bent ook u een kalkoenenvanger? Hoe kunt u desondanks die valkuilen vermijden? 

*

Over trends en trendkeringen gesproken. Een beroemde studie bracht 25 jaar geleden aan het licht dat de beste Amerikaanse aandelen van de voorbije drie jaar in de volgende vijf jaar gemiddeld veel slechter presteren dan gemiddeld. Klopt dat ook voor Belgische aandelen? We zoeken het voor u uit.

*

Maar liefst 1.170 niet-beursgenoteerde ondernemingen hebben een waarde van minstens 1 miljard dollar. Welke zijn de tien grootste ‘unicorns’ van het moment? Zijn er Belgen bij?

*

Zanna vertelt waarom ze in mei VGP aanprees toen het aandeel 182 euro kostte.

*

We geven onze mening over Agfa-Gevaert, Solvay, GBL, Ageas, Azelis, AB InBev, Bpost, VGP, Montea, Argenx, Galapagos en Picanol/Tessenderlo.

 

Posted on 27 oktober 2022 at 17:29

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.