MMM n°215 van 2 maart 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Aandelen of obligaties? We laten de auteurs van twee belangrijke boeken van 100 jaar geleden aan het woord. Eén over obligaties als allerbeste spaarmethode, één over aandelen als allerbeste spaarmethode. ‘Aandelen zijn voor de dromers, obligaties voor degenen die goed willen slapen’, poneert de ene. ‘De aandelenbelegger heeft op het einde van een lange rit haast een zekere winst, de obligatiebelegger haast nooit’, beweert de andere. Op het einde van deze battle beslist u: wie heeft gelijk?

Eigen onderzoek: beleggen volgens Zanna’s tip20-ranglijst die ze in elk magazine publiceert loont. En wel alzo: zodra een aandeel voor het eerst in haar tip5 komt, kopen we het om het minstens drie jaar lang bij te houden. Hoe simpel is dat?

Eigen onderzoek bis: van alle Bel20-bedrijven is gemiddeld één topmanager op de zes een vrouw. Dat is schandalig weinig. Nochtans presteren bedrijven (en dus ook hun aandelen) van ondernemingen met voldoende vrouwen aan de top gemiddeld beter.

Uw keuze: Gimv. Op uw aangeven fileerden we het aandeel van de Vlaamse investeringsmaatschappij. Koopwaardig of niet?

We mogen heus optimistischer worden dan we vandaag zijn. We verduidelijken: we moeten dringend optimistischer worden!

Warren Buffett, 92 jaar oud, is wél optimistisch. Hij gelooft heilig in een mooie toekomst voor de volgende generaties. Hij onthult tevens hoe hij erin slaagde om door in aandelen te beleggen 106 miljard dollar rijk te worden. Door niet meer dan 12 écht goede beleggingen in haast 60 jaar tijd. Dat is dus één toptransactie om de vijf jaar, de rest kan matig of slecht zijn. Kunnen wij dat echt niet ook?

We geven ook onze mening over, onder meer, Fagron, EVS, Ackermans & van Haaren, DEME, Mithra, Solvay, Umicore, Ahold Delhaize, UCB, Sipef en Bpost.

En over een lievelingsfilm en een lievelingssong uit onze eigen jeugd.

Posted on 16 februari 2023 at 17:14

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.