MMM n°218 van 20 april 2023

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

25 jaar geleden bruiste de Brusselse beurs. Er was zelfs té veel bruis: de beursgang van Kinepolis was dermate succesvol, dat weinig hongerige beleggers kregen wat ze wilden… Kinepolis-toestanden noemden we dat.

Wat een contrast met het schrale beurslandschap vandaag: toen wilde zowat iedereen naar de beurs, nu lijken ze allemaal weg van de beurs te willen.

We bespreken de tegenstelling met de situatie van precies een kwarteeuw geleden. We zochten en vonden bovendien 7 aandelen die wel eens het voorbeeld van Exmar zouden kunnen volgen: ‘familiale aandeelhouder heeft buik vol van chronisch lage beurskoers en koopt met een optisch dikke premie alle aandelen over.’ Indien die overname er niet komt, zijn we er redelijk zeker van dat ons septet in de volgende 3 à 5 jaar toch beter dan het beursgemiddelde zal presteren. Altijd prijs, dus.

Die beursverschraling is tevens nefast voor ons aller welvaart. Met ‘ons aller’ bedoelen we niet enkel ‘alle beleggers’, maar echt wel alle burgers van het land. We leggen dat nog eens uit en doen een zoveelste oproep aan onze politieke leiders: doe moedig het goede voor onze economie en onze toekomst.

Welke zijn de favoriete Belgische holdings van onze huisbelegster Zanna? Ze geeft en bespreekt haar top12.

Uw keuze: we analyseren het aandeel Tessenderlo en geven het een duidelijk advies. Welke aandelen analyseren we nog, zij het beknopter? Roularta, Sofina, Argenx, Hyloris, Nextensa, AB InBev, Fagron, Barco, Biocartis, Bpost en TINC.

Precies vijf jaar geleden selecteerde Waldorf een korfje kleine Belgen die over een periode van tien jaar veel beter zouden moeten presteren dan het beursgemiddelde. Waar staan we, nu we halfweg staan?

Zanna spendeerde haar paasvakantie met de lectuur over de ‘moonshot-generatie‘: jonge beleggers mikken op snelle winsten via ‘hete’ beleggingen. Wie zijn ze? Wat drijft hen?

En we bespreken twee films die we beter vonden dan het nochtans ten zeerste entertainende Babylon.

Posted on 6 april 2023 at 17:03

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.