MMM n°220 van 17 mei 2023

 

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

 

Zanna heeft weer 696 ondernemingskwesties gewikt en op basis van haar scores een top116 van Belgische beursgenoteerde ondernemingen samengesteld. Wie is volgens haar de meest robuuste Belg, die tegelijk in de volgende jaren veel waarde kan creëren en in alle waarschijnlijkheid niét uit de bocht zal vliegen?

Opnieuw was het een strijd tussen Lotus Bakeries en Ackermans & van Haaren, met ereplaatsen voor vertrouwde namen als Brederode, Moury Construct, GBL, Texaf en Tessenderlo. D’Ieteren en Jensen haalden hun hoogste positie ooit. En achteraan op de lijst? Veel biotech, dat is normaal. Maar ook de drie Belgische overheidsbedrijven, dat zou echt niet normaal mogen zijn.

Op basis van deze lijst kookt Zanna haar magische potje, waarin ze de ‘meest achtergebleven doelwachters‘ dropt. De meest robuuste aandelen dus, die in het voorbije jaar achterbleven op de beurs. Is dat de juiste aanpak? Het klinkt alvast zo.

Zanna vond bovendien nog de tijd om haar twee oude idolen bezig te zien, tijdens de algemene vergadering van Berkshire Hathaway. Welke quotes van Warren Buffett en Charlie Munger bleven plakken?

Sell in may and go away? Op basis van MMM-cijfers voor de Brusselse beurs sinds 1988, zou een mens uit alle borst roepen: JAAAAA!

Lap! En de voorbije vijf jaar waren al ronduit sombere beursjaren. Het is menselijk om stilaan de moed te verliezen. Maar het zou ongepast zijn: de beursgeschiedenis leert altijd weer dat de donkerst lijkende periode de allerbeste is om aandelen te kopen (of minstens te bezitten).

Welke sociale netwerken zwaaien wereldwijd de plak? Sinds 2015 stellen we een top10 samen op basis van ‘maandelijks actieve gebruikers’, en we stellen vast: TikTok en Youtube rukken op, maar Mark Zuckerberg (Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger) blijft de keizer van het internet.

Dit was uw keuze: een grondige analyse van het aandeel Brederode. Lees onze uitleg en ons oordeel.

We geven tevens onze mening over ArcelorMittal, Bpost, Sofina, Solvay, Euronav, What’s Cooking?, Colruyt, Texaf, GBL, Greenyard, Galapagos en AB InBev.

En over James Bond en Bob Dylan.

Dit magazine verschijnt wel degelijk op WOENSDAG 17 mei (de dag nadien vertrekt de voltallige redactie op retraite naar Albanië).

Posted on 4 mei 2023 at 17:07

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.