MMM n°221 van 8 juni 2023

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Ruzie op de MMM-redactie. Waldorf vindt Zanna’s potje maar niks en stelt zijn eigen kruidig beursgerecht voor. De hoofdredactie heeft beslist om van het conflict een wedstrijd te maken: waardezoekster Zanna vs groeispeurder Waldorf, elk met hun eigen unieke selectieformule. In dit nummer stelt Waldorf zijn benadering voor en onthult hij de namen van zijn vijf uitverkorenen. Wie haalt op termijn de hoogste return? Rien ne va plus!

We hebben ons al stevig opgewonden over de nu al weken breed uitgesmeerde kwestie over de al dan niet verplichte verhoging van de rente op bankrekeningen. ‘Een even naïef als populistisch en bovenal gevaarlijk achterhoedegevecht’. Die quote verdient extra uitleg.

Interview met Nicolas Darvas, professioneel ballroom dancer en tegelijk de ‘beste kleine belegger ter wereld‘. Darvas ontwikkelde zijn eigen recept, de ‘Darvas Box Theory’. Dat werkte wonderwel in de jaren 1957-1959: van 36.000 naar 2,25 miljoen dollar in anderhalf jaar tijd. Hoe deed hij het? Zou dat anno 2023 nog kunnen?

We hebben het in dit verband ook over de kracht van momentum, volgens wijze beleggers het belangrijkste actief van beursgenoteerde bedrijven.

Nog in dit verband: Zanna probeert het Darvas-systeem uit met drie MMM-aandelen: Melexis, Materialise en Microsoft.

We hebben het ook over UCB/Tubize, Azelis, IBA, Atenor, AB InBev, IBA, Argenx, Mitha, Oxurion, Recticel, D’Ieteren en Gimv.

We hebben het over nog veel meer. Zelfs over de grootste misdadiger van de 20ste eeuw.

Posted on 17 mei 2023 at 17:15

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.