Moury Construct: aandelenkoers schiet omhoog

Het aandeel Moury Construct klimt deze voormiddag met 9% van 123 tot 134 euro.

De oorzaak ligt bij ons. Moury Construct werd gisterenavond door Mister Market Magazine uitgeroepen tot OOOO van het jaar: de Onterecht Ondergewaardeerde en Onderbelichte Onderneming van 2015. Het artikel over de OOOO-award ging immers niet onopgemerkt voorbij. De zakenkrant De Tijd wijdde er veel aandacht aan, zelfs op zijn cover.

Uiteraard willen veel beleggers een aandeel waar zo’n prestigieuze prijs aan kleeft in portefeuille nemen. De markt in dat aandeel is evenwel beperkt. Er is weinig liquiditeit. Indien er dan plots meer kopers opdagen, duwt die vraagpiek meteen de prijs omhoog. In dat geval met 11 euro of 9% (deze namiddag, tijdens de tweede fixing, mogelijk nog hoger).

Voor dergelijke aandelen waarvan de handel dun is, is het belangrijk kooplimieten in de markt te zetten. ‘Ik wil x aantal aandelen kopen, maar ik betaal er slechts y euro voor.’ Dat hebben we ook gedaan, maar wegens de plotse prijsklim werd ons order niet uitgevoerd.

We behouden onze kooplimiet voor volgende week. Mogelijk is tegen dan de aandacht verslapt en valt de koers wat terug.

Posted on 7 augustus 2015 at 12:43

Tags: ,

2 reacties

Comments (2)

 1. Dirk Van den Bergh

  7 augustus 2015 at 14:25

  Ik ben als aandeelhouder blij met deze koersreactie van deze verborgen parel. Ik had echter verwacht dat jullie eerst jullie order zouden laten uitvoeren, en dan pas het artikel zouden publiceren. Dit is wat men zegt ” te goed/braaf voor deze wereld”. Ik ga het laatste magazine en de strategie van Zanna enkele malen moeten herlezen: er zit zeker veel waarheid in, maar bij de aan- en verkoopstrategie heb ik toch wat bedenkingen, voorlopig toch.

 2. phuylb

  7 augustus 2015 at 18:25

  Heiliger dan de paus, ziedaar de regels van het huis hier. Dit soort van ‘frontrunning’ die u suggereert is trouwens bij wet verboden. En, oprecht, dat interesseert ons geen zier. We zijn langetermijnbeleggers. We kopen altijd met de bedoeling de aandelen jaren bij te houden (bij Moury is het trouwens van tevoren afgesproken: minstens 7 jaar). In dat geval is die aankoopprijs niet zo van belang. Natuurlijk, het verschil tussen 123 en 135,9 euro is wel degelijk significant – we hopen dus dat de koers volgende week wat zakt :-).
  Wordt vervolgd…

  In verband met uw tweede opmerking: bedenkingen zijn gezond. Uiteraard zweren we bij ons systeem dat al jaren zijn deugdelijkheid bewijst. Maar u hoeft dat zeker niet slaafs te volgen. Dit is niet het enige goeie systeem. Beleggen is allesbehalve een exacte wetenschap. Het belangrijkste is dat u een systeem heeft én de discipline om er nimmer van af te wijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.