MMM n°206 van 13 oktober 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Zanna mag een aandeel kopen. Ze heeft alvast een verlanglijstje opgesteld van een tiental gegeerde Belgische aandelen

*

Zitten we niet stilaan in een overdrijvingsfase? We voeren een checklist in met tien observaties, die we twee keer per jaar gaan invullen. Hoe meer negatieve observaties, hoe groter de kans dat we dichtbij de bodem van de markt zitten. Wat zien we vandaag?

*

De biecht van Zaragoza. In november 2008 biechtte Pierre in Zaragoza aan zijn partner hun zware beursverliezen van dat jaar op. Hij was tegelijk overtuigd dat die verliezen tijdelijk waren, want geweldige opportuniteiten doemden op. Vandaag voelt hij zich in een vergelijkbare situatie. Dit komt wel goed, ook al kan de miserie nog een winter lang duren – zoals trouwens in 2008-2009. Tijd voor een nieuwe biecht!

*

We interviewden Amos Tversky, de vroeg gestorven kompaan van Daniel Kahneman, een expert in ‘spijt op de beurs‘. Inderdaad, dit is een gepast moment om de psycholoog die de Nobelprijs Economie voor 100% verdiende maar hem net niet kreeg, aan de tand te voelen.

*

Ook Ben Bernanke verdiende de Nobelprijs. Al jaren. Deze week kreeg de voormalige Fed-voorzitter hem eindelijk. Wij voorspellen dat hier al sinds 2014 zeg.

*

We noteerden een karrevracht aan insider-aankopen van eigen aandelen door ‘zij die het dus kunnen weten’. Haast evenveel als in maart 2020, in het diepst van de corona-beurscrisis. Goed teken.

*

Uw keuze: Cofinimmo. We fileerden het Belgische vastgoedzwaargewicht en gaven sterren. Hoeveel? Waarom?

*

We wikken tevens aandelen als Colruyt, AB InBev, Ackermans & van Haaren, IBA, Agfa-Gevaert, Nationale Bank, Xior en – last but not least – VGP.

*

En zoals beloofd: een stukje over Eric Van Looy. En over een van de beste zangeressen/pianistes aller tijden. Wie zou dat kunnen zijn?

Posted on 13 oktober 2022 at 18:15

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.