nummer 191 van 24 februari 2022, na beurstijd

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Beleggen in oorlogstijd. Wat gaan we nu doen? We hebben een tweeledige strategie klaar, gebaseerd op mijn eigen analysewerk over de vorming van aandelenkoersen tijdens de Golfoorlog van 1991.

Vrouwen aan de top. Onze jongste telde het aantal vrouwen in de groepsdirecties en de raden van bestuur van alle Bel20-bedrijven. Vooral in de groepsdirecties zijn ze nog steeds schromelijk ondervertegenwoordigd. Jammer, want we hebben meer vertrouwen in bedrijven met voldoende vrouwen aan de top. Welke zijn de top5 van de Bel20-index? Wedden dat ze op termijn de index gaan kloppen?

We hebben een interview met de in 2019 overleden Ross Perot. Niet over zijn opmerkelijke presidentiële campagnes van de jaren 90. Maar wist u dat Perot in 1970 in zijn eentje Wall Street van een meltdown redde? En dat hij in datzelfde jaar in één dag 500 miljoen dollar verloor op de beurs? Dat laatste was toen een record. Vandaag heeft Mark Zuckerberg dat record overgenomen.

Zanna’s alternatief systeem voor de luie bijspaarder. Ze begon ermee in 2015, en haalt er nog steeds een jaarlijks gemiddelde return van 14,6 procent mee. Geen wonder dat veel van onze lezers hier verliefd op zijn.

De truc van het dividendrendement: verzamel de aandelen waarvan het dividendrendement in de voorbije vijf jaar het forst is gestegen. Die gaan het goed doen, kunnen we om meerdere redenen verwachten. Klopt dat?

Uw keuze: we bespreken het aandeel Alphabet.

Onze keuze: we bespreken Umicore, D’Ieteren, Akzo Nobel, GBL, Barco en Tessenderlo. En een film met Humphrey Bogart.

 

Posted on 10 februari 2022 at 17:31

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.