Nummer 192 van 17 maart 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Hoe voelde u zich als belegger in de voorbije weken? Wilde u kopen toen de koersen opveerden en de dag (of het uur) nadien verkopen toen de koersen kelderden? Het is een op en top menselijke reflex, die al werd uitgeklaard in het allereerste boek ooit geschreven over beurs en beleggen: ‘Verwarring der verwarringen’. We bestuderen de uiterst actuele adviezen van Joseph de la Vega uit 1688.

We hebben een gesprek met Dieter Haerens, de baas van Saxo Bank België: ‘We hebben een generatie teruggewonnen op de beurs’, zegt hij. In 2001 verloren we een generatie, maar de huidige twintigers zijn op de beurs om er te blijven!

Hoe profijt halen uit Zanna’s tip20 die in elk magazine op pagina 11 prijkt? Simpel: koop elk aandeel dat voor het eerst haar top5 haalt en houd dat minstens drie jaar bij. Het rendement ligt een pak hoger dan het beursgemiddelde.

Oorlogen en ziektes hebben een kleinere impact op de beurs dan u zou denken. Meestal is er geen aanwijsbare oorzaak voor een crash. Het is dat zandkorreltje te veel, een gevolg van een onevenwicht tussen trendvolgers en waardezoekers. Zanna bespreekt deze theorie van de zandhoop.

Waldorf las de brief van Warren Buffett. Nooit was die brief zo kort, en toch haalde onze eigen witte vos er 10 wijze beurslessen uit.

Als de beurskoersen fors zakken, kopen insiders des te meer. Philippe Vlerick ontpopte zich in de voorbije weken als de superbodemvisser.

Het mirakel van de samengestelde interest, gezien door de mysterieuze ogen van de Mona Lisa.

We zijn in amper zes weken tijd van een positieve naar een negatieve beurstrend geëvolueerd. Wat betekent dat? Welke zijn de gevolgen?

We bespreken de transactie van het jaar 2021, met ene Richard Mashaal in de hoofdrol.

We bespreken ook Solvay, Materialise, Bekaert, Sipef, UCB, Ontex en D’Ieteren.

En we bespreken een pissijn en een latrine. Jawel.

Posted on 24 februari 2022 at 16:15

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.