Verplicht uitkoopbod op Ablynx

De Franse farmagroep Sanofi meldde gisteren dat 95,6% van de Ablynx-aandeelhouders ingegaan zijn op haar bod.
Op 18 mei betaalt ze de aandeelhouders uit. Zij krijgen dan 45€ per aangeboden Ablynx-aandeel.

Indien u enkele weken geleden, op uitnodiging van uw beursmakelaar, had aangegeven dat u wilde ingaan op het bod, hoeft u niets te doen. Op 18 mei (of uiterlijk een bankwerkdag nadien) staat het bedrag (aantal aandelen vermenigvuldigd met 45€) op uw rekening.

Dat is 45€ netto. Sanofi betaalt zelf de taks op de beursverrichtingen. Er worden voorts geen kosten aangerekend.

Indien u Ablynx-aandelen bezit en u nog niet op het bod bent ingegaan, volgt een tweede kans. Omdat Sanofi meer dan 95% van de aandelen heeft, zal de groep overgaan tot een Uitkoopbod (‘squeeze-out’) tegen dezelfde voorwaarden. Dat bod loopt tot 12 juni. De uitbetaling zal op 19 juni plaatsvinden.

Indien u Ablynx-aandelen bezit en heeft geen uitnodiging van uw makelaar ontvangen, neemt u best contact met uw makelaar op. Die zal u ongetwijfeld verder helpen. Desnoods neemt u contact op met BNP Paribas Fortis, die als ‘Centrale Loketinstelling’ optreedt.

Het is alleszins best dat u uw aandelen voor 12 juni heeft aangeboden. Na dit Uitkoopbod die u verplicht te verkopen, verdwijnt het aandeel Ablynx immers van de beurs. Sanofi beschouwt na 12 juni het bod als afgerond en zichzelf als 100% eigenaar van Ablynx. Voor de aandelen die niet werden aangeboden, maakt Sanofi het bedrag over aan de Deposito- en Consignatiekas. Indien u op uw zolder alsnog uw Ablynxen vindt, kunt u zich daar melden. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Posted on 15 mei 2018 at 09:40

Tags:

4 reacties

Comments (4)

 1. Dirk Van den Bergh

  15 mei 2018 at 11:24

  Wie wordt de volgende ster in Brussel? Voorwaarden : zwaar ondergewaardeerd, met overnamekansen, of met veel verborgen potentieel …Wordt het : Mithra, of toch nog Argen-x ? En wat met Zenitel, Texaf ? Of maakt Galapagos zijn beloften waar ? Of doet Recticel wat het al een tijdje belooft : zijn auto-afdeling verkopen ? … de toekomst zal het zeggen…

 2. Nico Deloddere

  16 mei 2018 at 10:08

  Het is moeilijk kiezen om zo’n winnaar te vervangen. Ik heb gelukkig al enkele jaren Argen-x en ben in het begin van de week in Mithra ingestapt.
  Na vrijdag zal een deel de cash van de vele kleine Belgische aandeelhouders vermoedelijk zijn weg zoeken naar andere Belgische biotech.
  Welke bedrijven zouden dat nog kunnen zijn?

 3. Bernard Vanmeirhaeghe

  16 mei 2018 at 16:56

  Bekijk eens IBA als vervanger voor Ablynx.

 4. Eli Sergooris

  16 mei 2018 at 17:58

  Heeft er niets mee te maken, maar wou het toch even kwijt: hoe hypocriet onze politic wel niet zijn: “Leterme werkt al sinds 2014 als secretaris-generaal voor het Zweedse Idea, een organisatie die zich inzet voor meer democratie in de wereld. Een mooi initiatief, maar niet de reden waarom Leterme nu in een mediastorm terecht is gekomen. Wel zijn riante loon van 14.500 euro netto per maand. ”
  en dan laat hij zijn belastingen nog eens terugbetalen door datzelfde bedrijf dat ….. zich inzet voor meer democratie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.