Welke onderneming is over 5 jaar de allergrootste?

Beste lezer,

Al 5 jaar lang vragen we u jaarlijks: welke onderneming zal over vijf jaar, op basis van haar beurswaarde, de grootste van de wereld zijn?

Vijf jaar geleden had het antwoord ‘Saudi Aramco‘ moeten zijn. De Arabische oliegigant is onlangs immers Apple als grootste voorbijgeschoten en blijft de iReus nipt voor. In onze peiling van 2017 was Aramco zesde. Geen slechte uitslag was dat toen, want was Aramco niet eens beursgenoteerd. Apple werd in die poll tweede.

Noch Aramco noch Apple kreeg dus in 2017 de meeste voorkeurstemmen. Uw keuze ging naar Alphabet, dat vandaag de vierde grootste is. Toen was Alphabet trouwens de tweede grootste, na Apple. Aramco en ook Microsoft (toen 9de in onze peiling) zijn intussen groter dan Alphabet.

Ook een knappe voorspelling in 2017: Tesla stond toen al op de achtste plaats, met nochtans een beurswaarde van ocharme 50 miljard dollar. Zanna voorspelde Tencent toen, en dat was pas een slechte voorspelling: het Chinese techno-imperium staat vandaag niet eerste, maar twaalfde!

Wordt Tesla in 2027 de grootste? Of blijft het toch een energigant – en zal dat dan Aramco zijn?

Wat denkt u? U hebt tot donderdagavond de tijd om uw stem uit te brengen. Alvast hartelijk dank voor uw input.

 

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Posted on 23 mei 2022 at 10:52

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.