Zanna over Econocom

Gisterenavond bracht Econocom een forse winstwaarschuwing uit. Zanna is boos.

‘Weten de sombere analisten van Kepler Cheuvreux meer dan wij? Oogt nu zéér goedkoop’, schreef ze gisterenavond, toen ze Econocom met stip op 3 zette in haar tip20. De analisten van Kepler hadden enkele dagen voordien het koersdoel voor Econocom fors verlaagd tot 4,6€, naar verluidt na gesprekken met het management. Die had kennelijk zijn sombere prognose al losgelaten aan Kepler… en gisteren na beurstijd (en na de publicatie van MMM) dus aan de rest van de markt.

Ex-CEO Philippe Roesch verkocht in de voorbije maanden voor 7,3 miljoen euro Econocom-aandelen, tegen flink hogere koersen dan vandaag. Op zich hoeft dat niet verdacht te zijn. Verkopende insiders doen dat vaak om hun portefeuille te spreiden. Maar in het licht van wat we sinds gisterenavond weten is dit wrang. Het valt tevens op dat niemand van het Econocom-management tegen de erg lage koersen van de voorbije dagen (bij-)kocht. We weten nu ook waarom.

De winstwaarschuwing is er niet naast. 2018 zal volgens de nieuwe interne prognoses worden afgesloten op 120 miljoen euro bedrijfswinst, tegenover 153 miljoen in 2017. Volgens het management blijven de langetermijnprognoses intact (winst van 300 miljoen op een omzet van 4 miljard in 2020), maar kunnen we dat nog geloven?

Het aandeel dondert omlaag, zonet kostte het 3,1€. Dat lijkt ten zeerste overdreven. Gooi tegen deze dumpingprijs uw Econocoms niet buiten. Wacht af tot de storm gaat liggen. Volg het model: indien de koers bij het afsluiten van de dag meer dan 40% onder de aankoopkoers noteert, verkoop dan maandag.

Het vertrouwen is hoe dan ook geschonden. Zanna selecteert bedrijven op basis van verwachtingen en vertrouwen. Ook al kan het aandeel tegen eind augustus opnieuw rond 5€ schommelen, haalt ze het tijdelijk uit haar tiplijst. ‘CEO Robert Bouchard heeft echt wel een en ander uit te leggen!’…

Wordt vervolgd…

Posted on 6 juli 2018 at 09:24

Tags:

5 reacties

Comments (5)

 1. Ruben Pauwels

  6 juli 2018 at 09:51

  Ik heb ze net toch aangekocht: ik zie dit als een ferm overdreven reactie, en een aankoop aan 3,14 € kan mijns inziens vrij snel gaan renderen. Het is nu inderdaad vooral het vertrouwen dat hersteld zal moeten worden, daarna volgt de koers ook wel weer.
  Het is een zeer interessant jaar tot nog toe, met kwaliteitsaandelen die een pak slaag krijgen en koopopportuniteiten bieden of boden: AB Inbev, Solvay, VGP, Euronav…
  Dit jaar al veel zaadjes geplant, met de winsten van Ablynx, die hopelijk op termijn zullen renderen.

 2. michel grootjans

  7 juli 2018 at 12:24

  De brave, naieve, vaak te enthousiaste burger is weeral de pineut. Alles draait rond vroegtijdige, “inside” (mag niet ! ) informatie. Maar ja, als ge je baseert op analisteninfo van én 1. de Belegger, én 2. mister market, én 3 zelfs onlangs nog in kanaal Z, …waar moet ge eigenlijk uw info dan nog oppikken op den duur ? En bij Zetes kunnen we niet meer op de koffie …

 3. Willem van Veen

  9 juli 2018 at 15:08

  Dit is de eerste keer sinds het volgen van het Zanna-systeem dat ik iets heb moeten verkopen wegens het overschrijden van de ondergrens. Dat is flink balen en niet iets waar ik gewoon aan wil worden. Toch is er ook een ander gevoel, een positief gevoel: echt realiseren dat je belegt en daar horen vaak winsten bij maar ook soms tegenslagen. Die realiteit is fijn en ik apprecieer de winsten nu des te meer.
  Op naar de volgende aankoop!

 4. Marc Slegers

  10 juli 2018 at 09:34

  Vandaag ingestapt @ 2.83 €, citaat uit De Tijd van gisteren: “….Maar de koersval begint overdreven te worden. Zelfs als Econocom amper de helft van zijn vijfjaarsdoelstelling inlost, kan je het aandeel nu kopen tegen 4 keer de bedrijfswinst. Het bedrijf blijft winstgevend, financieel gezond, en is actief in een snelgroeiende business.’ Na de verlaagde prognoses, ligt het gemiddelde koersdoel van de analisten op 5,74 euro. …”

 5. Gerrit Vanhellemont

  12 juli 2018 at 20:29

  A fool does not see the same tree that a wise man sees.
  -William Blake

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.