Zanna verkoopt haar Mithra’s

Zanna heeft zopas haar Mithra-aandelen buitengekegeld.

Ze moest wel: gisteren sloot het aandeel voor de tweede keer onder de bodemlimiet van 12,2 euro.

Ze stelde vanochtend een milde limiet in, die evenwel niet werd bereikt. Sindsdien ging de koers almaar lager postvatten. Uiteindelijk verkocht ze tegen 11,2 euro per aandeel. Dit was haar beste dag niet, neen. Gelukkig schijnt de zon.

De oorzaak van de alweer forse terugval vandaag is niet meteen duidelijk. Mogelijk was de oprichter en nog steeds grooteigenaar François Fornieri opnieuw Mithra-pakketten aan het verkopen. Sinds begin 2021 verkocht de man al voor minstens 14 miljoen euro. Ook de financiële instelling Goldman Sachs, die een kredietfaciliteit eventueel om te zetten in aandelen met Mitrhra overeenkwam, verkocht onlangs aandelenpakketten.

Zanna baalt. Ze gelooft immers nog steeds in het unieke E4-platform van Estretrol, een natuurlijk oestrogeen dat geproduceerd wordt door de foetus tijdens de zwangerschap.

De producten Estelle (of Nextstellis) en Donesta zijn beslist veelbelovend.

Maar niets is zeker in deze branche, en de rol van Fornieri was in de voorbije jaren negatief voor het bedrijf. Hij heeft wel geen operationele rol meer, maar blijft als grootste aandeelhouder dicht betrokken.

Met de opbrengst mag Zanna zes maanden niets kopen en, nog steeds volgens haar regels, mag ze minstens een jaar lang Mithra zelf niet meer kopen.

Met Mithra verdwijnt wel de laatste aanvaller uit haar selectie. De kans is dus reëel dat haar eerstvolgende aankoop een aanvaller zal zijn. Dat is allicht mei, zodra Pascal Vanhalst haar heeft uitbetaald voor de Resilux-aandelen.

Hebt u nog Mithra’s in portefeuille en hebt u (nog) geen last van verkooplimieten. Houd de aandelen dan vooral bij. Het potentieel is erg groot, en uiteraard in de voorbije weken alleen maar spectaculair toegenomen.

Posted on 12 april 2022 at 16:55

9 reacties

Comments (9)

 1. kris vandenbergh

  12 april 2022 at 17:27

  Ik vertrouw dit aandeel niet. In biotech veel meer vertrouwen in Arrowhead Pharmaceuticals.

 2. geert casier

  12 april 2022 at 17:45

  Mitra mag ook plaatsnemen in de galerij van de biotech beloften die het niet waar kunnen maken eenmaal de vermarkting moet worden gerealiseerd. Idem als biocartis Galapagos mdxhealth enz. En zeker als het over de grote plas moet gebeuren ….

 3. Nico Nuyts

  12 april 2022 at 19:23

  Mag het feit dat enkel Fornieri zijn aandelen buitengooit (en bv. niet Marc Coucke) als laatste houvast gezien worden, of is dit schip echt al te diep gezonken en klaar voor de definitieve ondergang? Zeer vervelend dat de verkoopmotieven van Fornieri niet gekend zijn, maar wat kan het anders zijn dan dat hij er zelf geen vertrouwen meer in heeft?

 4. fons aelbrecht

  12 april 2022 at 21:19

  Ik deel volledig de mening van Kris en Geert,heb ze op 1 april verkocht aan -28%, veel potentieel maar hoe groot, of eerder klein, is de kans?
  In biotech vertrouw ik alleen nog ArgenX +123% en voordien Ablinx.

 5. Luc VAN ASBROECK

  12 april 2022 at 21:47

  Zodra Fornieri uitverkocht is of zijn uitverkoop van aandelen stopzet, kan de remonte beginnen…
  Momenteel onder de introductieprijs is dit ook al een interessant instapmoment. Zij die al aandelen hebben, kunnen zelfs bijkopen (Uiteraard indien je portefeuille reeds voldoende gespreid is.)

 6. Luc De Bock

  12 april 2022 at 22:04

  Ik zou zeggen, een écht goed product verkoopt zichzelf ( op termijn ). De VS zijn idd niet de gemakkelijkste markt om in te nemen. Men kan zich de vraag gaan stellen of biotech een plaats heeft in een ‘normale’ portefeuille.

 7. Dirk

  13 april 2022 at 08:51

  Biotech is de laatste jaren uit de gratie van Mister Market, zo simpel is het. Het risico inherent aan deze sector wordt vele malen groter ingeschat dan pakweg 3 jaar geleden. Beste voorbeeld vind ik de zeer lage waardering voor een aandeel als Biontech: knalcijfers & verkoop, met als resultaat: slechts goed voor K/W van ca 4….. En als je dan, zoals Mithra, een CEO hebt die “buiten de lijntjes kleurt”, plus de verkoop van een goedgekeurd medicijn explodeert niet vanaf de start, dan is het moeilijk, zéér moeilijk. Zelfs voor Argenx ben ik eerder voorzichtig en hoop, samen met velen, dat de verkoop zeer goed zal zijn de eerste maanden, zoniet……

 8. Marc De locht

  14 april 2022 at 08:35

  De heer Forieri verkoopt massaal eigen aandelen… als de kapitein het schip verlaat en het orkest stopt met spelen is het tijd om een reddingsboei te zoeken…

 9. Peter Raes

  6 mei 2022 at 15:38

  Mithra staat 8,6 EUR vandaag, dus geen slechte beslissing van Zanna.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.