Meest recente magazine

Op deze pagina vindt u het meest recente nummer van Mister Market.

Om een magazine te kunnen downloaden*, gelieve eerst langs Inloggen te passeren.

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Mister Market Magazine verschijnt niet op papier. Abonnees kunnen elk nummer downloaden door op het blauwe vlak te klikken.

 • MMM n°205 van 29 september 2022, na beurstijd

   

  D’Ieteren wint, met vlag en wimpel, de Clash der Conglomeraten. De Brusselse holding met een boon voor de automobiel komt dus in onze CdC-portefeuille, samen met het nummer 2 dit jaar, het Britse AVI Global.

  *

  Zanna’s boudste voorspelling van het jaar: ze stelt een aandelenkorf van 10 aandelen samen, die volgens haar binnen het jaar een return van 50% kunnen realiseren.

  Absurd, denkt u? Overdreven? Kan niet? Noteer dan toch maar dat Zanna één keer eerder een eendere boude voorspelling deed. Dat was in maart 2020. Een jaar nadien noteerde haar korfje van toen een winst van 48,5%…

  *

  Quizvraagje. Stel dat we in september 2021 voor 38 Belgische aandelen het hoogste en het laagste koersdoel der analisten hadden opgeschreven, in hoeveel procent van de gevallen koersen de aandelen vandaag dan tussen dat hoogste en laagste koersdoel? Dicht bij 100%, denkt u? Dat is een aannemelijke gok. Het resultaat zal u dan ook sterk verwonderen.

  *

  ‘Als de analisten voor een bepaald aandeel ongeveer dezelfde doelkoers voorspellen, is de kans groot dat dat aandeel beter dan gemiddeld presteert. Zijn analisten het daarentegen grondig oneens met elkaar over de toekomstige koersevolutie, pas er dan mee op.’

  Dat is de theorie. Klopt dat in de praktijk ook?

  *

  Welke beurs  presteerde in de afgelopen vijf jaar het best ter wereld? Het is niet die van België, die eindigde op een wel heel bescheiden 30ste plaats. Helemaal laatste: Rusland, tiens.

  *

  We bespreken de tien markantste aandelen van de quinzaine, de insiders die hun eigen aandelen kochten, en onze favoriet van 7 jaar geleden: Texaf.

  *

  Hoe meer we weten, hoe meer we weten dat we veel niet weten. Deze beurswijsheid blijkt opnieuw uit een enquête bij beleggers.

  *

  Hoe zit het met onze wereldbeleggingen via twee trackers? Matig, zéér matig…

  *

  De twee Billen. Miller en Gross. Allebei werden ze onaantastbaar geacht, allebei gingen ze door de knieën, één van beiden krabbelde recht. We brengen hun verhaal.

 • MMM n°204 van 15 september 2022

  Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

  *

  Onze jaarlijkse top10 van Belgische overname- of delistingkandidaten. Welk bedrijf staat helemaal bovenaan? Vorig jaar stond de combinatie Tessenderlo/Picanol op nummer 1: een van de twee zou verdwijnen wegens een nakende fusie. Die fusie werd intussen officieel aangekondigd.

  *

  Het wereldkampioenschap holdings is begonnen: welke van de acht participatiemaatschappijen uit acht verschillende landen wint deze derde editie van de Clash der Conglomeraten?

  In dit magazine stellen we ze u een na een voor. Vanaf 16 september mag u, beste lezer, uw stem uitbrengen. De vier holdings met de meeste nominaties worden gewikt en gewogen door onze holdingexperts. De winnaar volgt dan Brederode en GBL op als MMM’s beste conglomeraat van het jaar.

  *

  Uw keuze: Bekaert. We bogen ons over de jaarverslagen, perscommuniqués en de verste hoekjes van de website, met als prangende vraag: zouden we vandaag in dit aandeel beleggen? Het antwoord is helder als regenwater.

  *

  We buigen ons over het Zanna-systeem. Dat blijft uiteraard onze groot houvast en betrouwbare gids. Toch passen we één welbepaalde regel aan door er een uitzondering aan toe te voegen, rekening houdend met ieders mening op onze blogpost van 6 september, en dus zonder het systeem nodeloos moeilijker te maken.

  Maar waarom zijn bodemlimieten zo belangrijk? En, nu we toch over limieten bezig zijn: waarom zijn toplimieten volgens Zanna al even belangrijk?

  *

  We bespreken Care Property Invest, Exmar, KBC, Sofina, Bois Sauvage, Home Invest, Immobel, Barco, D’Ieteren, AVI Global, Eurazeo, Italmobiliare, Kinnevik, Luxempart, Tencent en Pershing Square. En Tom Lanoye. En Bonnie. En Clyde.

Zanna’s unieke rekenblad

Zanna deelt haar excel-model waarmee ze al bijna 20 jaar lang haar portefeuille beheert volgens haar beproefd systeem. Abonnees kunnen het hier downloaden.

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Het Zanna-systeem in vraag en antwoord

In deze brochure beschrijft Zanna de regels van haar beleggingssysteem dat ze al sinds eind 1996 gebruikt.

Download “Zanna: de handleiding in vraag en antwoord”  

Lees onze oudere nummers.