Meest recente magazine

Op deze pagina vindt u het meest recente nummer van Mister Market.

Om een magazine te kunnen downloaden*, gelieve eerst langs Inloggen te passeren.

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Mister Market Magazine verschijnt niet op papier. Abonnees kunnen elk nummer downloaden door op het blauwe vlak te klikken.

 • MMM n°237 van 22 februari, na beurstijd

   

  Met een van de mooiste beursverhalen van de voorbije 50 jaar (en nog altijd niet verfilmd!): hoe de Beardstown Ladies, 16 dames op leeftijd uit een klein stadje in Illinois, een jaarlijks gemiddelde beursreturn van 24,7 procent realiseerden tussen 1984 en 1993. Ze werden beroemdheden. Betty Sinnock, een van de stichtende leden, legt uit hoe ze het deden, welke hun waarden waren en waarom iedereen kan wat zij konden.

  Dit mooie verhaal heeft wel een onverwacht epiloog.

  ***

  De ladies deden me denken aan mijn eigen oma, die in de jaren 80, met onder meer UCB, KB en een voorloper van Electrabel, ook prima beursresultaten behaalde. Hoe deed zij dat? Tip: ze was bijlange niet alleen in die periode.

  ***

  Uw keuze: Berkshire Hathaway, al haast 60 jaar eigendom van Warren Buffett, op 6 van de 7 ‘Magnificent 7’ en die obscure Arabische oliereus na de grootste beursgenoteerde onderneming ter wereld, en zonder twijfel het best presterende aandeel aller tijden. Zouden wij dat vandaag nog kopen? Waarom niet? Buffett wordt binnenkort 94 jaar. Waarom wel?…

  ***

  Welke insiders hebben in 2023 het vaakst aandelen van het eigen bedrijf gekocht? Loont het om ook die aandelen te kopen? We geven een Belgische top10, op basis van de unieke database die onze jongste kracht al jaren bijhoudt op basis van dagelijkse observaties. We kopen daar jaarlijks de eerste vijf van. En dan is het wachten, tot de markt eindelijk de eigenaars zelf begint te volgen. Soms is het laaaaaang wachten… 

  ***

  Die tip20 van Belgische aandelen die nù volgens Zanna het meest koopwaardig zijn, die ze in elk magazine publiceert en bespreekt, hoe kunnen we daar een slaatje uit slaan? Ons simpel idee: telkens als een van die aandelen in haar tip5 springt, kopen we het om het dan minstens drie maanden bij te houden. Dat klinkt goed op papier, maar loont het echt?

  ***

  We bespreken onder meer Recticel, KBC, Lotus Bakeries, Fagron, UCB en AB InBev.

  En een kandidaat-oscarwinnaar.

 • MMM n°236 van 8 februari 2024

  Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

  Waldorf selecteerde het zevende lid van zijn eigen ‘100 Bagger’-portefeuille. Het werd een serieuze afvallingsrace. LVMH, Alibaba, Markel, Garmin en MercadoLibre haalden de finale net niet.

  In die finale kruisten vier knapperds de degens: een uit Canada, een uit Zwitserland, een uit de VS en een uit Frankrijk. Wie won? We geven van elk een verslag, en een rapport met punten op 100.

  Die Waldorf-portefeuille wordt tegen augustus uitgebreid tot 10 leden. Nadien blijft onze nestor naar buitenlands topkwaliteit speuren, maar wordt het slechtst presterende lid dan vervangen. Meer informatie over de ‘100 Bagger’-strategie leest u in dit nummer.

  ***

  Vorig jaar startten we met onze Mammoeten-strategie. Wat een verschroeiende start was dat! Plus 36% na minder dan een jaar. We herhalen nog eens de regels van deze aanpak, en we vervangen Tesla door een nieuweling. De andere drie leden van deze prima presterende portefeuille zijn Meta, Nvidia en Eli Lilly.

  ***

  Beide strategieën hebben een vergelijkbaar uitgangspunt: koop kwaliteit. Betaal er desnoods wat meer voor, maar we hebben het hier wel gehad met dat hopen en wachten op de turnaround van achterblijvers.

  Zanna bespreekt een gewichtige studie die de logica van die kwaliteitsaanpak bevestigt: de beste bedrijven blijven jarenlang de beste (zie Lotus!), de zwakke bedrijven blijven jarenlang zwak.

  ***

  Zanna’s alternatieve aanpak voor de ‘luie belegger’ presteert een pak minder goed. Maar misschien ligt het ergste wel achter de rug nu. Na gemiddeld 4,3 jaar realiseert de ‘alternatieve Zanna’ een return van 20,9% of gemiddeld 4,5% op jaarbasis. Veel te weinig, maar we hebben de tijd als bondgenoot.

  ***

  Roland Van der Elst herschreef zijn beursklassieker uit de jaren ’80 ‘Winnen met aandelen’. Wij herlazen het, met veel plezier. We lichten er 9 opmerkelijke passages uit en bespreken ze.

  ***

  We bespreken vooral zijn uitspraak ‘De beurs is er niet voor u!‘ Hoe zit dat? Klopt dat nu of niet?

  ***

  We bespreken tevens Lotus Bakeries, Syensqo, Aedifica, Barco, Mithra, Compagnie des Alpes en Melexis.

   

Zanna’s unieke rekenblad

Zanna deelt haar excel-model waarmee ze al bijna 20 jaar lang haar portefeuille beheert volgens haar beproefd systeem. Abonnees kunnen het hier downloaden.

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Het Zanna-systeem in vraag en antwoord

In deze brochure beschrijft Zanna de regels van haar beleggingssysteem dat ze al sinds eind 1996 gebruikt. Zanna: de handleiding in vraag en antwoord (20171 downloads )

Lees onze oudere nummers.