Wie ben ik ?

Pierre HuylenbroeckIk ben Pierre Huylenbroeck.

Met mijn diploma Handelsingenieur van de VUB op zak, ging ik in 1991 aan de slag in de marktenzaal van Indosuez Bank België (opgeslokt door CERA/KBC), in een kleine ploeg die met Japanse, Amerikaanse, Franse en Duitse bankgiganten de strijd aanging om het mandaat van grote bedrijfskredieten. Ik werkte leenvoorwaarden uit via opties, swaps en rente-instrumenten. Drie werelden gingen tegelijk voor mij open: de opwinding van de marktenzaal, de deugden en gevaren van afgeleide producten, de interne keuken van de corporate finance. Een vierde wereld was al langer open, sinds mijn prille studententijd: de wereld van de beurs.

In 1993 solliciteerde ik bij De Financieel-Ekonomische Tijd. Ik werkte er als journalist, als chef Markten & Conjunctuur en Geld & Beleggen, als nieuwsmanager, als senior writer en, van 1 mei 2009 tot 31 augustus 2011, als hoofdredacteur. Doorheen de jaren schreef ik meer dan duizend commentaren, opiniestukken, analyses, reportages en interviews. Vaak over economie en politiek, meestal over de beurs en beleggen. Ik schreef vier boeken: ‘De Reuzen van de Beurs’ (2000), ’40 Meesterwerken uit de Financiële Geschiedenis’ (2006), ‘100 Essentiële Wijsheden over Beurs en Beleggen’ (2010), ‘Iedereen belegger’ (2015) en ‘Onsterfelijk beursadvies’ (2017). In 2014 had ik een eigen column in Beste Belegger, het magazine van de Vlaamse Federatie van Beleggers: ‘Huylenspiegel’. SInds 2019 heb ik een column in De Standaard: ‘De Koerscommissaris’.

Mister Market Magazine is 100% neutraal en onafhankelijk. Ik geef het in eigen beheer uit, ik ben niet gebonden aan een media- of andere groep, ik doe geen beroep op sponsors of adverteerders.

Ik krijg wel hulp van Zanna Massaert. Zanna is een temperamentvolle dame, maar in beursland draait ze haar emotieknop uit. Ze belegt gedisciplineerd en voor de lange termijn, steunend op een zelf ontwikkeld model dat sinds 1997 zijn deugdelijkheid bewees. Zanna haalt een jaarlijks gemiddelde beursreturn van 10 à 15 procent. Dat is heel wat meer dan het gemiddelde voor alle Belgische aandelen.