3 tips van MMM in Het Nieuwsblad

Vijf keer per jaar vraagt Het Nieuwsblad mij om de lezers ‘3 tips uit mijn vakgebied’ te geven. Vandaag verschijnen de volgende tips van Mister Market Magazine in de krant.

 1. Ackermans: herkansing

Ik val in herhaling. Ook in mei prees ik de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren al aan. ‘Rond 120 euro is dit een prima langetermijninvestering’, schreef ik. Drie maanden verder kost dit nog steeds minder dan die 120 euro, dus voor wie toen niet kocht: ziehier een herkansing. Ackermans koerst met moeite boven de eigen boekwaarde van 105 euro, zo goedkoop is dit aandeel in decennia niet meer geweest. Dat heeft vooral te maken met dochter CFE/DEME, specialist in vooral baggerwerken en zee-enigineering. Maar dochterlief lijkt aan de beterhand. Ze haalde vorige week twee dikke contracten binnen, hetgeen de schichtige belegger opnieuw vertrouwen moet geven.

 

 1. Aandelen: voor uw kind

Tussen twee concrete tips in wil ik u een veel belangrijker tip geven: spaar over de lange termijn via aandelen. Een voorzichtig belegger kan beslist een gemiddelde jaarreturn van 10% halen, als hij maar altijd een betrouwbaar systeem volgt dat in zijn plaats bepaalt wanneer wat dient te worden ver- of gekocht. Overigens is beleggen gewoon plezant. Voor zijn 18de verjaardag kreeg mijn zoon eind vorig jaar een spaarpotje van zijn grootouders. Tussen januari 2020 en vorige week kocht hij achtereenvolgens Sipef, VGP, Euronav, Quest for Growth, Jensen, en – na de forse terugval – Galapagos. Hij heeft al een mooie winst, maar dat doet er nu niet toe: hij spaart voor zijn pensioen in 2068. Minstens even belangrijk is zijn aangewakkerde interesse voor ondernemen en economie. Dat levert boeiende discussies op met een zoon die nu zelf mag zorgen voor een smakelijk extraatje voor zijn oude dag.

 

 1. Zenitel: goed verborgen

De beurs is de grootste winkel ter wereld. Hier is echt alles te koop, van de hipste Amerikaanse technoreuzen tot de kleinste door haast iedereen vergeten pareltjes. Zenitel is er eentje van die laatste categorie, en omdat beleggers er niet naar om kijken is het aandeel goedkoop. De specialist in communicatiesystemen die ook in de moeilijkste omstandigheden functioneren, heeft nochtans alle troeven in huis: een sterk product, geen schulden maar cash, een uitgebreid cliënteel en een behoedzaam maar tegelijk ambitieus management. Koop rond 17 euro, maar geef aan hoeveel u maximaal wenst te betalen. Dit is immers een krappe markt – een klein order kan de koers beïnvloeden.

Posted on 25 augustus 2020 at 08:08

3 reacties

Comments (3)

 1. Anton Delva

  25 augustus 2020 at 21:45

  Ackermans gekocht aan 114,70 begin juli en Zenitel in februari aan 15,70. Nog steeds geen spijt van, en deze tips versterken dit gevoel ^^

 2. Kurt Van Gucht

  26 augustus 2020 at 12:51

  Beste Pierre,wat is er aan de hand met Materialise.Ik heb je gouden tip uit het verleden gevolgd maar word nu toch wat onzeker.De resultaten stroken niet echt met het koersverloop ; zou hier geen zeepbel groeien?

  1. phuylb

   26 augustus 2020 at 13:02

   Inderdaad Kurt, de resultaten waren niet goed. De koers lijkt vooral door ’technische factoren’ fors te stijgen, bijvoorbeeld een opname in Amerikaanse techologie-ETF’s. Ik zou het Zanna-systeem toepassen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.