Lichtjes verhoogd bod op Zenitel loopt tot 1 april

House of Thor, een dochter van de investeringsmaatschappij 3D, start zijn bod op alle aandelen van Zenitel die het nog niet bezit.

De overnameprijs werd lichtjes verhoogd, van 22,75 naar 23,25 euro per aandeel. Dat is een kleine stap in de goede richting.

Degenen die hun aandelen tegen die koers wensen aan te bieden kunnen dat doen van 2 maart tot 1 april om 16u. De beurstaks wordt betaald door de bieder. Op 12 april zullen de resultaten van het bod worden bekendgemaakt. De betaling gebeurt op 19 april.

Indien House of Thor tegen 1 april 96,29% van de aandelen in handen heeft, volgt later (nog vast te leggen) een uitrookbod, waarna de notering van het aandeel zal worden geschrapt. Degenen die in maart hun aandelen niet hadden aangeboden krijgen dan een tweede kans, tegen dezelfde prijs.

De bieder mag nog afzien van het bod indien tijdens de biedperiode een gebeurtenis een negatieve impact van minstens 1 miljoen euro heeft op de nettowinst, of indien de Bel20 onder 2.979,7 punten duikt.

Ook al vindt Zanna ook dit lichtjes verbeterd bod nog magertjes, gaat ze toch haar aandelen aanbieden.

Ten eerste dreigt ze anders te blijven zitten met haast onverkoopbare aandelen. Ten tweede kan ze de cash aanwenden om een alternatieve belegging te gaan doen, en er zijn echt wel opportuniteiten. Ze wil niet langer wachten dan 19 april om eindelijk opnieuw in actie te schieten.

Posted on 1 maart 2021 at 10:12

6 reacties

Comments (6)

 1. Luc VAN ASBROECK

  1 maart 2021 at 23:02

  Dit wordt weer een nieuwe “spadel”… Bod is veel te laag voor het slagen ervan. Ik hou mijn aandelen voorlopig bij. Momenteel sterk ondergewaardeerd!

 2. Jo Wouters

  2 maart 2021 at 09:30

  Ik houd de mijne ook nog. Dit bod is amper 2% hoger dan het oorspronkelijke bod. Dat is wat magertjes om deze veelbelovende aandelen te laten gaan.

 3. Marc De locht

  2 maart 2021 at 12:27

  Ook ik houd mijn Zeniteltjes bij… misschien overweegt de overnemer nog een “Sioentje” ?

 4. Tore CONTENT

  14 maart 2021 at 12:42

  Beste Pierre
  betreft Zenitel: graag een woordje uitleg indien men overweegt om niet in te gaan op het bod van House of Thor. Zanna stelt dat “je zou kunnen blijven zitten met haast onverkoopbare aandelen” ??? Waarom zou dat het geval kunnen zijn? Als je de cash niet meteen nodig hebt, waarom je dan laten leiden uit angst voor “haast onverkoopbare aandelen”??? Hoor het graag – alvast bedankt. Gr. Tore

 5. Anton Delva

  23 maart 2021 at 17:06

  Noteert momenteel aan 23,4 … Vreemd dat mensen aan deze prijs zouden kopen nee?

 6. John Smith

  24 maart 2021 at 18:54

  Ook ik hou bij. Heb niet meteen cash nodig voor een volgende belegging.
  Als ik het goed begrijp:
  Of het bod slaagt en we worden uitgerookt (wat dat juist inhoud weet ik ook niet, maar vermoed dat dit aan dezelfde prijs is), of het bod slaagt niet en er komt een beter bod, of het bod slaagt niet en Zenitel blijft op de beurs.
  Ben zelf ook niet zeker dus heb wat er wat fora (bvb. beursig) op nagelezen, wel interessant.
  Ook de laatste piste vind ik OK, we zijn hier voor de lange termijn toch? En zolang we in Zenitel geloven…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.