MDxHealth noteert weldra enkel op Nasdaq

MDxHealth, de Belgisch-Amerikaanse specialist in kankerdiagnose, zegt binnenkort de Brusselse beurs vaarwel.

De aandelen zullen nog tot midden december 2023 op Euronext noteren. Nadien worden ze omgezet in Amerikaanse effecten die, in dollars, op Nasdaq zullen prijken.

Bent u aandeelhouder, dan hoeft u voorlopig niets te doen. Normaal gezien zal uw financiële instelling u tijdig informeren – en allicht zelf automatisch de overzet organiseren.

Uiteraard moeten de aandeelhouders akkoord gaan met deze transactie. Daarvoor wordt op 3 november een buitengewone algemene vergadering gehouden.

CEO Michael McGarrity wil met deze transactie de noteringskosten drukken en tegelijk tegemoetkomen aan de ’toenemende belangstelling van beleggers’. Ook de verhandelbaarheid van het aandeel zou verbeteren. Nu wordt die opgesplitst over twee handelsplatforms.

Wat vooral meespeelt, is dat MDxHealth hiermee een 100% Amerikaans aandeel wordt, dat enkel nog de Amerikaanse regels dient te volgen. In feite wordt MDxHealth ook een puur Amerikaans bedrijf. Nu al wordt 95% van de activiteiten in de VS uitgevoerd en wordt de groep vanuit California geleid.

Voor ons kan deze stap een doorbraak betekenen. Wat we zeker als goed nieuws beschouwen, is dat MDxHealth al volgende week 9 oktober een idee zal geven van de resultaten over het derde kwartaal. Dat is een maand eerder dan voorzien. We verwachten goed nieuws, nu de prostaatkankertest SelectMDx sinds eind april door de Amerikaanse overheidsverzekeraar wordt gedekt. De verkoopcijfers zouden dat nu al moeten reflecteren.

Bezit u MDxHealth-aandelen, houd ze dan zeker bij. U zult tijdens de transactie per 10 huidige aandelen 1 Amerikaans effect krijgen. Daarmee zal MDxHealth meteen ook geen centjesaandeel meer zijn.

Hebt u nog geen MDxHealth-aandelen, beschikt over een robuuste portefeuille van minstens 12 aandelen, en wenst u die aan te vullen met een risicovolle aanvaller, dan is dit een mogelijkheid voor u. Let wel: dit soort aandelen kan zowel fors winnen als fors verliezen.

 

Posted on 3 oktober 2023 at 07:33

1 reactie

Comments (1)

  1. Steven Gardyn

    4 oktober 2023 at 13:37

    Vraag mij toch waarom de koers zo negatief evolueert op dit nieuws. An zich is dit toch positief. Of gaat men uit van slecht nieuws op 9 oktober? Of vreest men een Biocartis scenario?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.