MMM in Het Nieuwsblad

Dit artikel staat vandaag in Het Nieuwsblad.

Elke dinsdag geeft een financieel adviseur u zijn tips uit zijn vakgebied.
Vandaag: Pierre Huylenbroeck van het beursblad Mister Market Magazine.

1. Ahold Delhaize: Amazon-bestendig
Ahold Delhaize (AD) is vandaag op de beurs 20 procent goedkoper dan acht maanden geleden. Oorzaak? Amazon, de door beleggers gevreesde killer van de retailsector. De recente cijfers en vooruitzichten van de Amerikaanse Nederbelg AD waren nochtans zeer goed? Niet alleen in onze contreien, waar AD’s e-commercedochter Bol.com op een jaaromzet van 3 miljard euro afstevent, ook in de VS zelf, Amazons thuismarkt. Bovendien haalt AD meer synergievoordelen uit het recnte huwelijk van A en D, dan aanvankelijk gedacht. Dit jaar stevent AD af op een vrije cashflow van 1,6 miljard euro, dat is 7,3% van de totale beurswaarde. In 2018 zou dat tot 1,8 miljard kunnen doorstijgen… en hoort het aandeel minstens 20€ te kosten.

2. Bekaert: zaagdraadbestendig
Bekaert is vandaag bijna 30 procent goedkoper dan zes maanden geleden. Ook hier is de terugval niet aan de prima resultaten te wijten, maar aan vertrouwen en perceptie. Toegegeven, Bekaert heeft last van duurdere grondstoffen, de concurrentie van een nieuwe generatie zaagdraad, moeilijke markten in de VS en Latijns-Amerika, en een hoger geworden schuldenberg. Geen wonder dat veel beleggers de uitgang zoeken. Jammer voor hen dat ze geen oog hebben voor de positieve punten: een aanhoudend sterke vraag in Bekaerts belangrijkste markten van automobiel en bouw, een gestegen olieprijs, en de herbevestiging van de doelstellingen van het sterke management. Ook al zal de winstmarge dit jaar onder die van vorig jaar liggen (dat werd ook in april al voorspeld), houdt Bekaert vast aan een marge van 10% tegen 2022. In dat geval is het aandeel 45€ waard.

3. Zenitel: vergeten sprotje
Zenitel is vandaag 20 procent goedkoper dan zes maanden geleden. De Noors-Belgische leverancier van cruciale audio-oplossingen hoopt 2017 af te klokken met resultaten in lijn van die van vorig jaar, dus een omzet van zo’n 63,5 miljoen euro. Dat betekent wel dat Zenitel al twee jaar slabakt en dat de anderhalf jaar geleden geformuleerde omzetdoelstelling van 100 miljoen euro in 2020 veel lastiger is geworden. Maar er lijkt beterschap op komst. Het Noorse Statoil, Zenitels belangrijkste klant, is goed bezig dit jaar en heeft opnieuw meer ruimte om te investeren. Voorts worden de producten van Zenitel wereldwijd geprezen en gekocht, is de balans kerngezond en de winstgevendheid allerminst in gevaar. Let evenwel op indien u dit aandeel wenst te kopen: Zenitel is een sprotje op de beurs, zeer klein en illiquide. Stel dus een maximale koers in tegen dewelke u het aandeel wil kopen. Niet meer dan 14€, bijvoorbeeld.

Posted on 28 november 2017 at 08:06

Tags: , ,

3 reacties

Comments (3)

 1. Steven Jacobs

  28 november 2017 at 11:37

  Volledig eens met de uitleg over Bekaert. Vorige week ook ingestapt.

 2. Henk Verhelst

  7 december 2017 at 21:55

  Bekaert lijkt interessant, maar wanneer stopt die koersval ? Ik blijf nog eventjes aan de kant staan. Don’t catch a falling knife…

 3. Edouard De Boey

  28 december 2017 at 16:31

  Volle vertrouwen in Bekaert, overweeg om bij te kopen… of moet ik wachten tot de crash die voor augustus 2018 een feit zal zijn -volgens slimme mensen-.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.