MMM n°200 van 14 juli 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

 

*** Met de Traagste Beurswedstrijd van de Eeuw. De strijd duurt 10 jaar, van juli 2021 tot juli 2031. Wat is er allemaal gebeurd in dat wel zeer broeierige eerste jaar?

We kunnen al verklappen dat drie van de twaalf deelnemers een positieve return hebben, ondanks de terugval van de wereldwijde beursindex van 20%. Wie zijn dat? Gert Bakelants? Lisa De Croock? Kurt Vansteeland? Tom Simonts? Ilse De Witte?

We kunnen ook verklappen dat één van de twaalf wel heel ver achteruitgeslagen is. Minus 46%! Wie zou dat zijn?

Voorts zijn er enkele wissels gebeurd, en werd gefoeterd en gejuicht. Door wie? Waarom? Lees het allemaal vanaf 14 juli

 

*** Interview met Roland Van der Elst, onze eerste beursmeester.

 

200 nummers geleden deden we ook al een interview met de toen 78-jarige éminence grise. Onder het motto ‘beleggen is levenslang leren‘, vroegen we onze expert: welke passages van dat interview staan nog overeind, welke zijn achterhaald door feiten en ervaring? Wat zou u vandaag anders doen? Een gesprek over groei en waarde, Amerikaanse tech en Belgische vastgoedvennootschappen, analistenwerk en de biotechsector, dividenden en portefeuillemaatschappijen.

 

*** Ook wij hier bij MMM blikken terug na 200 nummers: wat is de belangrijkste les die wij sinds nummer 1 van maart 2014 hebben geleerd? En van wie staken we het meeste op, op het vlak van beurs en beleggen? Buffett? Keynes? Graham? Galbraith?… Darwin misschien? Tip: de man is al 82 jaar dood.

 

*** Onopvallende aandelen presteren nadien doorgaans beter dan de rumoerigen. Ons experiment blijft dat bevestigen

 

*** We geven een handig overzicht van alle besproken aandelen over de voorbije twaalf maanden.

 

*** En onder meer deze aandelen worden in n°200 besproken: Sofina, X-Fab, PayPal, HAL Invest, Quest for Growth, Melexis, Picanol, DEME,…

Posted on 30 juni 2022 at 17:34

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.