MMM n°203 van 1 september 2022

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Koffieservicebedrijf Miko is onze Onterecht Ondergewaardeerde en Onderbelichte Onderneming van het Jaar 2022. Miko haalde het nipt van Materialise. CFE en Inclusio staan samen op het laagste podium.

Van Zanna’s 40 medaillekandidaten die ze in de zomer van 2020 selecteerde voor de Olympische Spelen van 2024, hebben er 10 hun medaille reeds in ontvangst genomen: onder meer X-Fab, Deceuninck, Euronav en de overgenomen pareltjes Resilux, Sioen en Zenitel. Drie atleten vielen door de mand en moesten vroegtijdig de 4*400-wedstrijd verlaten: Mithra, Biocartis en Bone Therapeutics. Met 27 zijn ze nog, en het gemiddeld rendement na twee jaar is 45,2%. Halen ze de verhoopte 100% nog?

Interview met Patrick Vermeulen, het ex-hoofd Europese aandelen bij JP Morgan Asset Management dat met zijn eigen beleggingsboetiek Ascot House Advisers begint. De clevere Gentenaar vertelt over zijn beleggingsfilosofie, hoe hij bedrijven analyseert, de waarde van de bitcoin, de zoektocht naar stabiele groeiers en de boodschappen van Matt Damon en Frank Sinatra. En hij vernoemt drie favoriete Belgen. Nee, vier. Of vijf… Soit, hij was goed op dreef tijdens het interview.

‘Keep the main thing the main thing’. Waarom lijkt dat advies zo banaal en is het toch zo verdomd moeilijk om te volgen? Vooral beleggers worden snel afgeleid, en al zeker in onrustige tijden zoals nu. Wij niet.

We bespreken Sipef, Ageas, Agfa-Gevaert, Tessenderlo, Kinepolis, Miko, DEME, IBA, Montea, VGP, EVS en Deceuninck. En The Elephant Man. En, nu we toch bezig zijn, een boek van Dostojevski.

Posted on 18 augustus 2022 at 17:28

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.