MMM n°204 van 15 september 2022

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

*

Onze jaarlijkse top10 van Belgische overname- of delistingkandidaten. Welk bedrijf staat helemaal bovenaan? Vorig jaar stond de combinatie Tessenderlo/Picanol op nummer 1: een van de twee zou verdwijnen wegens een nakende fusie. Die fusie werd intussen officieel aangekondigd.

*

Het wereldkampioenschap holdings is begonnen: welke van de acht participatiemaatschappijen uit acht verschillende landen wint deze derde editie van de Clash der Conglomeraten?

In dit magazine stellen we ze u een na een voor. Vanaf 16 september mag u, beste lezer, uw stem uitbrengen. De vier holdings met de meeste nominaties worden gewikt en gewogen door onze holdingexperts. De winnaar volgt dan Brederode en GBL op als MMM’s beste conglomeraat van het jaar.

*

Uw keuze: Bekaert. We bogen ons over de jaarverslagen, perscommuniqués en de verste hoekjes van de website, met als prangende vraag: zouden we vandaag in dit aandeel beleggen? Het antwoord is helder als regenwater.

*

We buigen ons over het Zanna-systeem. Dat blijft uiteraard onze groot houvast en betrouwbare gids. Toch passen we één welbepaalde regel aan door er een uitzondering aan toe te voegen, rekening houdend met ieders mening op onze blogpost van 6 september, en dus zonder het systeem nodeloos moeilijker te maken.

Maar waarom zijn bodemlimieten zo belangrijk? En, nu we toch over limieten bezig zijn: waarom zijn toplimieten volgens Zanna al even belangrijk?

*

We bespreken Care Property Invest, Exmar, KBC, Sofina, Bois Sauvage, Home Invest, Immobel, Barco, D’Ieteren, AVI Global, Eurazeo, Italmobiliare, Kinnevik, Luxempart, Tencent en Pershing Square. En Tom Lanoye. En Bonnie. En Clyde.

Posted on 1 september 2022 at 16:55

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.