MMM n°213 van 2 februari 2023

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

De Traagste Beurswedstrijd Ter Wereld. We zijn al anderhalf jaar ver in de langste beleggingscompetitie van allemaal. Doorgewinterde klasbakken als Tom Simonts en Gert Bakelants leiden het peloton. Jongere techfanaten zoals Charlotte Van Brabander, bengelen voorlopig achteraan. Maar de reis is nog lang en bochtig. Over welke wapens beschikken de twaalf deelnemers? Wat hebben ze deze keer gekocht en verkocht? Wie beschikt over de juiste papieren? Eén tipje: houd die Zizou Bergs in het oog: net zoals hij de wereldranglijst tennis bestormt, lukt hij ook in deze lijst een knappe sprong voorwaarts.

Beurstrends worden meestal onderschat: ze zijn sterker dan de theorie ons voorhoudt, omdat telkens weer zelfversterkende krachten beginnen te spelen. Dat was duidelijk het geval in 2022, toen de trend negatief was. Intussen lijkt de trend positief. Hoe kunnen we daarvan het best profiteren? We hebben een theorietje, gebaseerd op het forse FOMO-fenomeen: ‘fear of missing out’.

Naar jaarlijkse traditie selecteert Zanna haar 3 favoriete kneusjes: welke van de 20 slechtst presterende Belgische aandelen van 2022 kunnen in 2023 positief verrassen?

Uw keuze: jullie wilden dat wij het aandeel Miko gedetailleerd zouden analyseren. Dat deden we, en dus hebben we ook een antwoord op de prangende vraag: kan Zanna’s grote teleurstelling van de voorbije twee jaar eindelijk deftig gaan presteren?

We geven tevens onze mening over, onder meer: Aperam, Euronav, Hyloris, Proximus, Sofina en Telenet.

En over een Oscar-genomineerde voor beste internationale film.

En over een geweldige song uit… 1956.

Posted on 19 januari 2023 at 17:28

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.