MMM n°214 van 16 februari 2023

 

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Zanna’s alternatieve model voor de luie bijspaarder: stel dat u op de beste manier voor de lange termijn wil sparen (via aandelen dus), maar daar slechts 6 keer per jaar een kleine inspanning van 10 minuutjes voor over hebt (1 uur per jaar dus), hoe doet u dat dan het best? Kopieer gewoon het systeem van Zanna. Zij doet dat al sinds 2015, en ze is daar zeer blij mee.

Een tweede alternatieve beursaanpak: koop wat de insiders kopen. Immers, als de bedrijfsleiders of bestuurders zelf, zij die in de geheime keuken zitten, hun eigen aandelen bijkopen, dan zal het daar toch wel lekker ruiken zeker? Maar hoe doe je dat concreet, die insiders volgen? Ook hier stellen we u een makkelijk te kopiëren methode voor.

Voer een zo goed mogelijk gesprek met een aspirant-belegger: wat moet hij weten, wat moet zij kunnen, wat vooral niet?

En wat moet ù weten? Warren Buffett zei ooit: ‘Het volstaat 2 hoofdstukken uit het magnum opus van Benjamin Graham te snappen, en 1 hoofdstuk uit dat van John Maynard Keynes.’ In dit nummer fileren we voor u het legendarisch ‘Mr.Market‘-hoofdstuk uit The Intelligent Investor.

Waar te zoeken naar de volgende tenbagger, een aandeel dat op relatief korte tijd maal tien kan gaan? Buiten de doos! We geven enkele voorbeelden van het out-of-the-box-denken, en vooral: we geven een naam van een onderneming waar we met z’n allen al jaren met de neus op zitten, zonder het potentieel te willen zien.

Voorts hebben we het over kopende insiders, de beste componist aller tijden, de Hollander van de Maand, de grootste miljardairssteden, de actrice die straks de Oscar krijgt, en Jensen, Materialise, Montea, MDxHealth, Umicore, Adyen,  Euronav, Exmar, KBC, Gimv, Barco, Lotus Bakeries en Fagron. 

Posted on 2 februari 2023 at 17:06

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.