MMM n°217 van 6 april 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Een eigen onderzoek met een lichtjes schokkende vaststelling: aandelen verloren in de voorbije zes jaar gemiddeld ruim de helft van hun beurswaarde, gemeten van piek tot de bodem die na de piek werd bereikt. Belegde u op het slechtste moment 10.000 euro in een korfje kwaliteitsaandelen, dan was u dus op een gegeven ogenblik ruim de helft van uw geld kwijt. We geven de resultaten, en we beantwoorden de vragen: wat betekent dit? Hoe gaan we daar best mee om?

We hebben een levendig interview met een ultradood bigger-than-life-figuur. Een financieel expert die zowel de Amerikaanse burgeroorlog in zijn definitieve plooi kreeg als een van de grootste crisissen én depressies heeft veroorzaakt. Een uniek tijdsdocument, met lessen voor de huidige banaire troebelen. Maak kennis met Jay Cooke.

Ons Zanna komt nog eens terug op de befaamde ‘margin of safety‘ van Ben Graham. Dat is een héél verraderlijk beestje.

Koop de duurste aandelen van de afgelopen twaalf maanden. Ten zeerste tegenintuïtief dit, maar de aanpak werpt al vijf jaar lang zijn vruchten af. Welke aandelen zouden we dan concreet nu kopen? Welke mijden we?

Ons jaarlijks wereldwijd renteoverzicht: de gemiddelde basisrente van de centrale banken in de OESO- en G20-landen is spectaculair gestegen. Waar is de rente het hoogst? In welke drie hoogst interessante landen is de rente in het voorbije jaar gezakt?

We geven onze mening over onder meer Exmar, Colruyt, Moury Construct, Sofina, Miko, Euronav, Mithra, Azelis, KBC, Telenet en Tessenderlo.

 

Posted on 16 maart 2023 at 17:19

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.