MMM n°219 van 4 mei 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Groeiaandelen presteren al haast tien jaar lang beter dan waardeaandelen. In het voorbije anderhalf jaar lijkt waarde aan zijn comeback bezig. Wat zal het zijn in de volgende jaren, waarde of groei? ‘Waarde’, overtuigt een befaamd waardebelegger. In een interview met MMM legt hij uit waarom.

Passief beleggen is al jaren actief beleggen dieper en dieper in de schaduw aan het duwen. Gaat dàt blijven duren? Wij zijn overtuigd van niet, en we leggen uit waarom. Zanna mag tevens beschrijven tot welke categorie zij behoort, en waarom ze vindt dat die ’tussencategorie’ superieur is aan actief én passief.

Belgische aandelen zitten gemiddeld 1,8 jaar in een doorsnee portefeuille. Dat is de vaststelling van een eigen MMM-onderzoek bij 70 Belgische aandelen. Welke Belgen worden het drukst verhandeld? Welke zijn de (te) schone slaapsters van de Brusselse beurs?

‘Beleg in wat je kent‘, het is al ruim 9 jaar lang een van de motto’s van Mister Market Magazine. Tegendraadse Zanna is het daar uiteraard mee eens (het is zij die ermee kwam aanzetten), maar zoals altijd vindt ze de nodige nuances. Ze start zelfs een ‘beleg in wat je NIET kent‘-portefeuille, in de hoop dat die op termijn significant SLECHTER gaat presteren dan haar enige echte.

Precies 50 jaar geleden ontketenden Myron Scholes en Fischer Black met hun befaamde optiewaarderingsformule een ware revolutie op de financiële markten. Hoe belangrijk is de B&S-formule? Wat is zijn groot nadeel? En hoe groot is dat groot nadeel dan wel?

De VS blijven de beurzen overheersen. Sterker nog: hun overheersing is in de voorbije 40 jaar alleen maar toegenomen. Welke regio’s kwijnden weg? Welke regio’s worden sterker en sterker? Een overzicht.

We bespreken Galapagos, Biocartis, Bpost, MDxHealth, Colruyt, Biotalys, Sequana, Xior, Melexis en Recticel. Welke zouden we kopen of verkopen?

We bespreken ook een film over een restaurant.

En een restaurant.

Posted on 20 april 2023 at 17:03

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.