MMM n°222 van 22 juni 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Speciaal nummer: Op zoek naar onze eerste ‘100 bagger’.

Welk aandeel kan maal 100 gaan op de beurs en ons dus echt rijk maken? Hoe moeten we die speld in de hooiberg zoeken en vinden?

We begeven ons in het labyrint. Aan de uitgang wacht ons de gegeerde ‘banaan des overvloeds’. Welke paden volgen we?

We leren uit het verleden. Ook ten tijde van de ‘Nifty Fifty‘ 50 jaar geleden dachten kleine beleggers rijk te worden met aandelen. Weinigen slaagden erin. Wat deed de meerderheid verkeerd?

We interviewden een vergeten belegger met tonnen ervaring en machtige inzichten. Henry Davis is de meest extreme groeibelegger die we ooit voor MMM interviewden. Hij werd er rijk van.

Hebben we wel het karakter om een ‘100 bagger’ te vinden, te kopen én te houden? Zanna somt de zes essentiële persoonlijkheidskenmerken van de echte ‘100 bagger’-digger op.

En wat zijn de eigenschappen van de ‘100 bagger’ zelf? We schermen hier met ROCE, FCF, compounding, leading edges, asset allocators en de focus op de klant.

Daarmee zijn we eindelijk klaar voor de hamvraag: welke aandelen zouden wel eens de ‘100 baggers’ van vandaag kunnen zijn? We lieten ons leiden door de beste ‘100 bagger’-diggers die we kennen, onder meer Mohnish Pabrai, John Anderson, Cathie Wood, Terry Smith, onze eigen inzichten, én die van de grote John Pierpont Morgan.

Resultaat: 5 potentiële ‘100 baggers’, waaronder één Belg. Welk aandeel zou dat zijn?

Voorts werken we rond statistieken over de echte groeiers van vandaag, waaronder de Nifty 7 en Waldorf’s AAAAA-clubje.

Zelfs in onze *****-cultuurrubriek portretteren we een echte groeier. En een echte volgroeide. Die laatste heeft voorouders uit Groningen. Over wie hebben we het?

Zelfs dit nummer is een echter groeier: 13 pagina’s in plaats van 12.

En we bespreken onder meer Shurgard, Colruyt, Exmar, Kinepolis, D’Ieteren, Lotus Bakeries, Mithra, Recticel, Telenet, Solvay en UCB. 

Posted on 8 juni 2023 at 17:10

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.