MMM n°226 van 7 september 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Waarom hebben we zoveel liever holdings dan ETF’s in portefeuille? En welk soort van holdings dan?

***

Welke holding volgt D’Ieteren op als beste van de wereld?

We selecteerden 8 spelers uit 8 verschillende landen. Zij nemen het tegen elkaar op in een nieuwe Clash der Conglomeraten. In een eerste ronde mag u stemmen op een van de vier finalisten. In de finaleronde geven de experts punten, tot we een eindwinnaar hebben.

Wie wordt het? De kandidaat van Zweden? Van China of de VS? Van Italië of Portugal of Frankrijk? Of wordt het opnieuw een Belg? Deze keer verdedigt Sofina onze tricolore.

***

De Olympische Spelen van Zanna. Onze huisbelegster selecteerde in 2020, vlak na de Olympische spelen van Tokio, 40 aandelen die tegen de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs volgend jaar een waarlijk olympische prestatie zouden neerzetten: een verdubbeling van hun waarde. Acht aandelen zijn daar intussen al in geslaagd.

Helaas deden tegelijk vijf geselecteerden precies het omgekeerde: ze halveerden.

Waarom? Wie? Wie maakt nog een kans op een olympisch diploma? En mag Zanna blij zijn met haar selectie als geheel?

***

Waarom koos Zanna voor Bone Therapeutics en toch niet voor haar andere favoriet Argenx in 2018? Waarom overwoog ze D’Ieteren en kocht ze in de plaats toch maar Roularta in 2020? Waarom was ze helemaal klaar om Lotus Bakeries te kopen, maar werd het dan toch VGP in 2022?

Omdat Zanna zich niet wil vervelen! We bespreken die kwalijke reflex die haar in de voorbije jaren véél heeft gekost. Dit is interessant voor u ook, beste lezer, want ook u verkiest actie boven relatieve saaiheid.

***

We bespreken aandelen als Inclusio, Tessenderlo, Agfa-Gevaert, Recticel, Exmar, Ackermans, Ageas, Proximus en Deceuninck.

***

En van Solvay krijgt u, zoals beloofd, een diepere analyse. Dat aandeel noteert vandaag lager dan 16 jaar geleden. Hoe komt dat? En gaat Solvay nu eindelijk de afslag nemen van die eindeloze ‘road to knowhere’? Over enkele maanden al, als het bedrijf spiltst in het saaiere degelijke Solvay en de opwindende groeier Syensqo?

Wij denken van wel.

 

Posted on 24 augustus 2023 at 17:25

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.