MMM n°227 van 21 september 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Welke holding wint dit jaar de Clash der Conglomeraten, en wordt, in de voetsporen van de Belg D’Ieteren, onze eigen ‘wereldkampioen der holdings’? In de finaleronde spelen vier experts de vier resterende kandidaten tegen elkaar uit: een Italiaan, een Chinees, een Zweed en een Belg. In n°227 geven we een uitgebreid verslag van hun analyses. En de naam van de winnaar, vaneigens.

Welke Belgische onderneming maakt vandaag de grootste kans om van de beurs geplukt te worden? Elk jaar presenteren we de grootste delistingkandidaten. Vorig jaar zat Telenet erbij, twee jaar geleden nomineerden we Picanol, het jaar voordien Bone en Zenitel. Nu en dan schieten we dus raak. IBA prijkte van 2018 tot 2022 onafgebroken in onze top10. Nu nog? En wie staat op nummer 1? Hint: we hebben dat aandeel zelf in portefeuille.

Een bedrijf dat al te vaak met het nodige lawaai de nieuwskolommen haalt, presteert op termijn zwakker op de beurs dan een onderneming waar we amper iets van horen en rustig in stilte haar activiteiten uitbouwt. Dat is althans de theorie. Sinds 2017 onderzoeken we dat voor Belgische aandelen. Onze vaststellingen zijn toch anders. Is daar een verklaring voor?

Zanna’s hoogmoed bereikte precies een jaar geleden een nieuwe hoogte, toen ze tien achtergebleven doelwachters selecteerde, onder de titel: ‘Dit tiental gaat knallen.’ Hebben ze geknald of knalden ze achteruit? Zanna mag het zelf uitleggen.

Een van Zanna’s best presterende portefeuilles is die met ’s werelds grootste ondernemingen, die worden gekocht zodra ze de wereldtop10 binnenkomen. Sinds begin dit jaar kocht ze aldus Nvidia, Meta, Tesla en Eli Lilly. De rendementen zijn voorlopig overheerlijk.

Welke landenbeurzen presteerden het beste en het slechtst over de voorbije 10 jaar? Een top41, met op de eerste plaats: Denemarken (dankuwel Novo Nordisk). En op een toch nog mooie dertiende plaats: België (dankuwel Argenx).

We bespreken Tinc, Ekopak, Bpost, Gimv, UCB, Mithra, Sofina, Fountain, D’Ieteren en Floridienne. Welk aandeel krijgt hoeveel sterren?

Posted on 7 september 2023 at 17:17

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.