MMM n°229 van 19 oktober 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Waldorf, de voorbije maanden wat weggedeemsterd in MMM, maakt zijn comeback langs de grote MMM-voordeur: hij stelt in de volgende maanden een portefeuille samen van buitenlandse aandelen met één gezamenlijk kenmerk: ze hebben het potentieel om over een lange termijn een winstgevend groeipad te bewandelen.

In n°229 analyseert hij 4 buitenlandse kandidaten op basis van 8 criteria. Eén buitenlander wordt dan aangekocht en bij de vier van n°222 gevoegd, als vijfde aandeel van Waldorfs ‘100 bagger’-portefeuille. Welk is het? Waldorf zocht in Australië, Argentinië, Canada en de VS.

***

Zanna schakelt eveneens een versnelling hoger. Voor het eerst sinds de start van Mister Market Magazine in maart 2014, voert ze voor haar portefeuille een kapitaalverhoging door. Hoe precies? En waarom? Lees het allemaal donderdag na beurstijd.

***

We hebben ook veel aandacht voor ETF’s. We hebben een interview met Tim Nijsmans, onder meer VFB-bestuurder en auteur van het boek ‘De Hangmatbelegger‘. Het centrale thema: hoe zonder veel te moeten werken en risico’s te moeten nemen een optimaal rendement halen uit uw spaarcenten? Nijsmans suggereert het antwoord: via indextrackers of Exchange Traded Funds (ETF’s).

Maar opgepast: ook deze in theorie veilige producten brengen specifieke kwesties mee:

  • welke zijn de kosten?
  • hoe worden ze belast?
  • zetten ze niet net aan tot meer in plaats van minder handelen?
  • zijn ze allemaal wel even veilig?
  • koop je hiermee niet haast per definitie dure aandelen?
  • versterken ze beurstrends of net niet?
  • … en welke moeten we dan kiezen? Nijsmans stelt bij ons concreet twee simpele strategieën voor: voor de ‘levensgenieter’ en voor de ‘wereldverbeteraar‘.

***

En we bespreken aandelen als Umicore (of course), Van de Velde, Euronav, Cofinimmo, MDxHealth, Tubize/UCB, Intervest, Barco, Proximus, Mithra en AB InBev.

Posted on 5 oktober 2023 at 17:31

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.