MMM n°232 van 7 december 2023

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Niet te missen: onze MMM-top50 van de Belgische captains of industry.

Welke mannen, vrouwen of families zijn de grootste aandeelhouders van Belgische beursgenoteerde bedrijven? Roland Duchâtelet? De koekjesfamilie Boone? De families achter Ackermans & van Haaren? De familie Colruyt? Marc Coucke? De gebroeders Saverys? De neven De Pauw? De afstammelingen van Ernest Solvay? Luc Tack?…

Waldorf kocht zijn zesde ‘100 Bagger‘ voor de portefeuille-in-opbouw van 10 buitenlandse aandelen die in de volgende jaren wel eens zouden kunnen verveelvoudigen. Niet omdat dit achterblijvers zijn, wel integendeel: Waldorf zoekt winnaars die winnaars kunnen blijven. Welk aandeel was deze maand zijn uitverkorene?

Blijvende winnaars zijn ondernemingen die de durf en de energie hebben om voortdurend te vernieuwen. Eén keer spectaculair innovatief zijn is niet voldoende. Vraag dat maar aan de onlangs overleden hoogspringer Dick Fosbury, een van de meest innovatieve atleten ooit die slechts een korte tijd van zijn revolutionair idee kon genieten.

Belgische beleggers hebben vandaag liever techno dan zes maanden geleden, en veel minder graag crypto.

Wat deed de kapitein van de Titanic verkeerd? En wat heeft dat met beleggen te maken?

We bespreken onder meer Bpost, Gimv, CFE, Markel, Solvay, Biotalys, Atenor, Barco, Elia, UCB, Piaggio, Melexis en Argenx.

En de song waarmee we vorige vrijdag het dansfeest van ons huwelijk openden.

Posted on 16 november 2023 at 17:05

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.