MMM n°234 van 11 januari 2024

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Onze vakantie heeft ons zodanig deugd gedaan, dat we u op een extra dik nummer tracteren!

Interview met Koen De Leus en Philippe Gijsels, het financieel-economische duobrein van BNP Paribas Fortis, zoals u nog nooit een interview met hen las. Sprankelende inzichten over lukraak gekozen topics uit hun boek De nieuwe wereldeconomie, zoas de nakende grondstoffensuperhausse, de impact van Artificiële Intelligentie, het belang en het potentieel van Afrika, de rente in de komende twintig jaar, de houdbaarheidsdatum van de ‘Magnificent 7’, het Trump-gevaar, het deflatierisico (jaja: deflatie), de parallel met de technohausse van de late jaren 90, een ferme scheut beleggerspsychologie én een pittige discussie over wie van beide heren de koffie schenkt en het aperitief betaalt.

Zanna’s botsende beursjaar 2023 eindigde met een miniem verlies. Een tegenvaller is dat, hetgeen meteen ook een meevaller is. Want een zelfkritisch mens leert tien keer meer uit teleurstellingen dan uit opstekers. Wij zijn helemaal klaar voor beursjaar 2024!

Trouwens: ‘winners never quit, quitters never win.’ Over welke talenten moeten de langetermijnwinnaars eigenlijk beschikken?

De 40 meest opvallende aandelen op de Brusselse beurs, met UCB voor het tweede jaar op rij op het hoogste schavot. We bespreken de top10. Voorts krijgen alle 40 genomineerden sterren van ons, van * tot ***, zoals de toprestaurants. De meeste zijn uiteraard sterloos.

Onze eindejaarsquizzers presteerden weer fantastisch dit jaar. 11 van de 36 deelnemers haalden minstens 18 op 20. Vier superlezers van MMM haalden zelfs de volle 20 op 20. Maar wie won de quiz en mag zich daarom een jaar lang ‘MMM-lezer van het jaar‘ noemen?

In onze meritocratische berusomgeving zijn we pro incentives. Maar we zijn niet pro àlle incentives. Welke personeelsprikkels werken en werken vooral niet voor ons?

We bespreken aandelen als Euronav, Galapagos, Tessenderlo, AB InBev, Mithra, Proximus, Barco, Solvay, Cofinimmo en Argenx.

Posted on 21 december 2023 at 16:51

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.