MMM n°235 van 25 januari 2024

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

De Traagste Beurswedstrijd aller tijden, een competitie die tien volle jaren duurt, exclusief in Mister Market Magazine, is al 2,5 jaar bezig.

Het is tot nog toe geen wandeling in het park geweest, ten zeerste integendeel: amper 3 van de 12 deelnemers staan op winst.

Hoe komt dat? Wie incasseerde de zwaarste klappen? Wie ging tegen de stroom in en verovert voor het eerst de toppositie? Wie koopt en verkoopt wat?

Onder meer Gert Bakelants (De Belegger), Kurt Vansteeland (De Tijd) en Zizou Bergs (tenniskampioen) voerden een transactie door. Velen verdedigden met vuur hun selectie, met tips en inzichten van onder meer het bovenvermeld drietal, maar ook van Tom Simonts (KBC), Peter De Neve (VFB), Yves Vaneerdewegh (Quest for Growth) en Charlotte Van Brabander (Slim Sparen).

Welke aandelen worden meermaals als favoriet naar voren geschoven?

***

De kneusjes van Zanna: onze huisbelegster screende de flop20 van slechtst presterende Belgen van 2023 en selecteert het drietal dat volgens haar onterecht zo gezakt is.

***

Winnen met FOMO: indien het begint mee te zitten op de beurs, en onze Zanna-trend switcht van = naar +, dan schieten we in actie: we selecteren dan 7 aandelen die in die situatie hypergevoelig zijn aan het Fear Of Missing Out-syndroom. Vorig jaar probeerde Zanna ook al dit op papier excellent ideetje uit. Ze zit nog met één FOMO-aandeel van toen: Colruyt.

***

Uw keuze: u koos de Franse luxereus LVMH. Wat vinden wij ervan? Koopwaardig? Waarom? Lees onze analyse.

***

We bespreken een van de absolute topboeken die we vorig jaar lazen: The Joys of Compounding van Gautam Baid.

***

We bespreken tevens een van de gevaarlijkste persoonlijkheidskenmerken van de belegger: de illusie van controle. 25 jaar geleden interviewden we een Nobelprijswinnaar die geen seconde twijfelde dat hij controle had en dus geen risico liep. Enkele maanden na dat interview keek hij tegen miljardenverliezen aan. Wie was dat?

***

We bespreken en laten bespreken, onder meer: Syensqo, Deceuninck, Lotus Bakeries, Melexis, Orsted, Anglo American, WDP, Nextensa, Alibaba, Tessenderlo, Roularta, AB InBev en D’Ieteren.

***

We bespreken tevens kort onze huwelijksreis. En een van de mooiste films van 2023, naast Close, Tar, The Banshees of Inisherin en Aftersun.

Posted on 11 januari 2024 at 17:14

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.