MMM n°237 van 22 februari 2024

 

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Met een van de mooiste beursverhalen van de voorbije 50 jaar (en nog altijd niet verfilmd!): hoe de Beardstown Ladies, 16 dames op leeftijd uit een klein stadje in Illinois, een jaarlijks gemiddelde beursreturn van 24,7 procent realiseerden tussen 1984 en 1993. Ze werden beroemdheden. Betty Sinnock, een van de stichtende leden, legt uit hoe ze het deden, welke hun waarden waren en waarom iedereen kan wat zij konden.

Dit mooie verhaal heeft wel een onverwachte epiloog.

***

De ladies deden me denken aan mijn eigen oma, die in de jaren 80, met onder meer UCB, KB en een voorloper van Electrabel, ook prima beursresultaten behaalde. Hoe deed zij dat? Tip: ze was bijlange niet alleen in die periode.

***

Uw keuze: Berkshire Hathaway, al haast 60 jaar eigendom van Warren Buffett, op 6 van de 7 ‘Magnificent 7’ en die obscure Arabische oliereus na de grootste beursgenoteerde onderneming ter wereld, en zonder twijfel het best presterende aandeel aller tijden. Zouden wij dat vandaag nog kopen? Waarom niet? Buffett wordt binnenkort 94 jaar. Waarom wel?…

***

Welke insiders hebben in 2023 het vaakst aandelen van het eigen bedrijf gekocht? Loont het om ook die aandelen te kopen? We geven een Belgische top10, op basis van de unieke database die onze jongste kracht al jaren bijhoudt op basis van dagelijkse observaties. We kopen daar jaarlijks de eerste vijf van. En dan is het wachten, tot de markt eindelijk de eigenaars zelf begint te volgen. Soms is het laaaaaang wachten… 

***

Die tip20 van Belgische aandelen die nù volgens Zanna het meest koopwaardig zijn, die ze in elk magazine publiceert en bespreekt, hoe kunnen we daar een slaatje uit slaan? Ons simpel idee: telkens als een van die aandelen in haar tip5 springt, kopen we het om het dan minstens drie maanden bij te houden. Dat klinkt goed op papier, maar loont het echt?

***

We bespreken onder meer Recticel, KBC, Lotus Bakeries, Umicore, Melexis, Fagron, UCB en AB InBev.

En een kandidaat-oscarwinnaar.

Posted on 8 februari 2024 at 17:10

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.