MMM n°239 van 21 maart 2024

Verkrijg volledige toegang tot deze site met een abonnement op Mister Market Magazine.

Zanna’s top12 der Belgische holdings. Welk trio krijgt haar maximale ***? Waarom? Welke zou ze vandaag eerder niet kopen?

***

Herinnert u de vraag die we 30 beursexperts in ons vorig superdik feestnummer voorlegden? ‘Stel dat u aan de vooravond van de Grote Sluiting nog snel 10.000 euro te beleggen had, wat zou u dan doen?’ We gaven nog de restrictie mee dat ze dat enkel in beursgenoteerde effecten konden beleggen (aandelen, ETF’s, crypto) en dat ze ten hoogste vier verschillende effecten mochten uitkiezen.

Hun strategieën ontdekt u in n°238. Maar wie heeft met welke strategie onze lezers het meest overtuigd? Waarom?

***

De bitcoin fladderde tot vorige week van het ene record naar het andere. Wat was de reden? En gaat hij van de huidige pakweg 70.000 dollar nu eerder naar 100.000 of terug naar 40.000? De ganse redactie boog zich over de kwestie en presenteert u een diepgravende analyse over de o zo populaire cryptomunt.

***

Onze jaarlijkse studie van vrouwen in de raden van bestuur en directies van Bel20-bedrijven. Stijgt hun vertegenwoordiging? En stel dat we de 5 Bel20-bedrijven met de meeste dames aan de top elk jaar in portefeuille nemen, presteert die portefeuille dan beter dan gemiddeld?

***

We laten ons nog één keer goed gaan over ons stokpaardje van de voorbije tien jaar: waarom is het cruciaal dat een natie, het volk én zijn leiders, deugdelijk spaart via aandelen?

***

In dat verband: een ontluisterende studie bevestigt niet alleen dat aandelen op lange termijn de beste returns bieden. Aandelen zijn ook de veiligst mogelijke manier van langetermijnsparen. Echt waar! En ja, dat verdient een woordje uitleg.

***

Zanna is met haar lenteschoonmaak bezig: aandelen die maar net verkopen en enkel stof vergaren, moeten eruit. Slachtoffer van deze lente: Roularta. Maar is Roularta het enige slachtoffer?

***

We hebben het over onder meer Ageas, UCB/Tubize, Jensen, Brederode, Kinepolis, Lotus Bakeries en Euronav.

***

En over twee culturele reuzen van toen onze ouders jong waren: The Beatles en Alfred Hitchcock.

 

Posted on 7 maart 2024 at 17:11

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.